Vízi gyakorlatok a csípőcserére

nyújtás

A csípőpótlás nagy műtét, de az extrém ízületi fájdalmak és merevségüket szenvedők szenvednek mobilitásuk visszaállításában. Mozgás a lehető leghamarabb a műtét után érinti az egészségét, és kérje orvosa tanácsát, hogy mikor és hogyan kell gyakorolni. A vízben végzett munka folyamatosan és folyamatosan tartja a csípőpótló műtét után.

Erősség visszanyerése

A víz gyakorlása lehetővé teszi a rehabilitáció megkezdését, még akkor is, ha még nem tudsz súlyt hordani, Joanne M. Koury, a “Vízi terápiás programozás: Útmutató az ortopédiai rehabilitációhoz” szerint. A csípőpótló műtét után a mozgás tartományának visszaállítása fontos először a helyreállításhoz. Ön fokozatosan növeli mozgásainak mértékét, mindig óvatosan, hogy 90 fok alatt tartsa őket, magyarázza Linda Huey a HipHealth.com-on. A stretching gyakorlatok közé tartoznak a csípő-elrablások és a csípőhosszabbítások. A fizikai terapeuták és az egészségügyi szakemberek által javasolt fejlettebb sekély guggolásokat kezeli, és ügyeljen arra, hogy a mozgásait az általuk előírt korlátok között tartsa. Kezdje a vízben sétálni rövid léptékben és derék mély vízben, tanácsolja Koury. Néhány perc múlva a derék mély vízben előre halad, anélkül, hogy teljes súlyt helyezne a csípőízületekre.

Endurance / Impact

Miután magabiztosnak érezte magát a vízben és visszanyerte a rugalmasságot a csípőjében és a lábadban, akkor erőfeszítéssel dolgozik. Folytatod előre haladást sekély vagy derék mély vízben, és hátrafelé haladsz, majd oldalra lépsz a rendhez. Növelje a sétáló készlet hosszát, amint azt a fizikus terapeuta tanácsolja. A lába és a csípő mozgása egy percnél rövidebb ütésnél jó kezdet a lábszárak felépítéséhez. Azonban ne használjon bordákat, mivel növeli a mozgása ellenállását. Helyezd be magad a medence egyik sarkában, tegye karjaidat a fedélzet szélére, hogy stabilizálódjon, és hajtsa végre a kerékpármozgásokat a sebesség növekedésével. Növelje a sebességet az előrehaladás során, javasolja a HipHealth.com. Végül a térdét a víz felett hozza, növelve a feladat nehézségét. Használj egy flotációs övvel, és tartsd magad függőlegesen és stabilan a mély vízben, a kezeiddel lebegő mozdulatokkal. A gúnyolódás körkörös mozdulatok készítését jelenti, a tenyerek a víz felszínén lefelé néznek. Hagyja testét pihenni, felfüggesztve a vízben.

A víz hidrosztatikus nyomása megnöveli a vérkeringést és Koury szerint csökkenti a duzzanatot vagy az ödémát, így jó hely a csípőpótló műtét után történő megmentés folytatására. A vízi futás mélyvízben egy flotációs öv használatával megvédi Önt a gravitáció hatásaitól, miközben felépíti az állóképességet és javítja a fitnesz szintjét. Amikor a terapeuta azt mondja, hogy képes vagy, akkor kezdj el ütközést gyakorolni a medence sekély végén. Tartalmazza a tüdőt, a guggolást és az ugrást, és a “sífutás” mozog, hogy hozzászokjon a súlycsapágyakhoz. A helyreállítás és a mozgás tartományának fenntartása a gyógyulási periódus befejezése után elengedhetetlen ahhoz, hogy az előrehaladáshoz illeszkedjen.