Vitaminok kókuszolajban

Áttekintés

A kókuszolaj egy növényi olaj, amely a pálmafa kókuszából készül. Sokakról beszámoltak a kókuszolaj lehetséges egészségügyi előnyeiről, amelyek a fogyás, a bőrkezelés és a haj egészségétől a vércukorszabályozásig és a szívegészségügyi előnyökig terjednek. Érdekes, hogy a kókuszolaj nem tartalmaz sok vitamint.

K-vitamin

A K-vitamin kókuszolajban található. 100 gramm kókuszolajban 0,5 mikrogramm K-vitamint találunk. A K-vitamin segít az egészséges csontok és véralvadások fehérjéinek kialakításában. A Harvard School of Public Health szerint a Nurses ‘Health Study-ben közölt tanulmány szerint azok a nők, akik legalább 110 mikrogramm K vitamint kapnak, 30 százalékkal kisebb valószínűséggel csípődnek fel, mint azok, akik nem. A kókuszolaj nem jelentõs forrása a K-vitaminnak.

E-vitamin

Az E-vitamint, amelyet gamma-tokoferolnak is neveznek, megtalálható a kókuszolajban. Az USDA szerint 0,20 milligramm gamma-tokoferol 100 gramm kókuszolajban van. Az E-vitamin potenciálisan hatékony segítséget nyújt az Alzheimer-kór, a reumatoid arthritis, a menstruáció előtti szindróma, a férfi meddőség, a napégés és sok más állapot kezelésében. A táplálékkiegészítő Hivatal 14 éves kor feletti embereknek javasolja naponta 15 mg napi E-vitamin napi adagokat. A kókuszolaj nem jelent jelentős E.-vitaminforrást.

Kolin

Az Oregon Állami Egyetem Linus Pauling Intézete a kolint nem vitaminként, hanem lényeges tápanyagként említi. A kolint kókuszolajban 0,3 mg / 100 gramm olajban találjuk. A kolin napi ajánlott bevitele 550 mg / nap a férfiaknál és napi 425 milligramm a nők esetében. A kókuszolaj nem jelent jelentős kolinforrást.