Vitaminok a vérnyomás csökkentésére

Kalcium

A magas vérnyomás és magas vérnyomás az amerikaiak millióit érinti. Ha magas vérnyomása van, nagyobb a szívbetegség vagy stroke kockázata. Gyakran előfordul, hogy a magas vérnyomást a vitaminhiány segít. Bár az étrend és az életmód egyszerű változásai segíthetnek a vérnyomás csökkentésében, ezeknek a vitaminoknak a növelése elősegítheti a vérnyomáscsökkenést.

Kálium

Míg a kalcium ismertté teszi a csontok és a fogak erősítését, az is javítja az egészséges vérnyomás fenntartását. A kalcium segít az izomösszehúzódásban, az ideg átvitelében, a relaxációban és a véralvadásban is, amelyek mindegyike magas vérnyomással jár. A kalcium a legjobb a terhesség alatti vérnyomás csökkentésére. A kalcium lehetséges mellékhatása, hogy túl sok a férfiaknál a prosztatarák kockázatát növelheti. Az ásvány megtalálható olyan termékekben, mint a joghurt, a tej, a sajt, a lazac, a szardínia és a leveles zöldségek.

Magnézium

A kálium segít egyensúlyban tartani a testben lévő folyadékokat és megtartja a szervezetben a nátrium szintjét. Mivel a túlzott mennyiségű nátrium okozhat magas vérnyomást, a kálium létfontosságú a kiegyensúlyozáshoz és a vérnyomás biztonságos szinten tartásához. Tanulmányok kimutatták, hogy a káliumban gazdag étrend segítheti a szisztolés nyomást kb. 7 ponttal és a diasztolés nyomás körülbelül három ponttal. A káliumot olyan gyümölcsökben találják meg, mint a banán, a hús, a tej, a gabonafélék és a hüvelyesek.

Az emelkedett vérnyomás egyik oka a magnézium hiánya. A magnézium szabályozza a kémiai reakciókat, amelyek a szervezetben zajlanak. Segít a kalciumnak az izomösszehúzódásban és a véralvadásban. Meg kell győződnie arról, hogy elegendő magnéziumot kap naponta (napi 420mg a férfiaknál és napi 320mg a nőknél), vagy ha a szervezet elkezdi magnéziumot venni a csontjaiból, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elegendő. Magnézium található spenótban, brokkoliban, hüvelyesekben, kesudióban, napraforgómagban, laposhalban és tejben.