Vitaminok a mirigy lázhoz

B-12 vitamin

A mirigyhám vagy fertőző mononukleózis az Epstein Barr vírus által okozott vírusos betegség. Tüneteket okoz, mint például torokfájás, láz, fáradtság, fogyás és étvágytalanság. A fertőzést általában a nyál terjedt el, és a tünetek két-három hétig vagy tovább tartanak. A fájdalomcsillapító szerek és a vírusellenes szerek mellett bizonyos vitaminok és természetes kiegészítők segíthetnek a mirigyes láz kezelésében és kezelésében.

C vitamin

A B-12 vitamin a B komplex vitamin összetevője, amely fontos az anyagcserében. Ez segít a vörösvérsejtek kialakulásában és az idegrendszer fenntartásában is. Ennek a vitaminnak a hiánya azonban vérszegénységhez és immunszuppresszióhoz vezethet, ezáltal károsíthatja a szervezet képességeit a kórokozók elleni küzdelemben, mint például az Epstein Barr vírus, és a B-12 vitamin egy olyan kiegyensúlyozott étrendből állhat elő, amely élelmiszerekből, például tojásokból, Hús, baromfi és tejtermékek. A B-12 és B komplex kiegészítők recept nélkül is kaphatók, és általában jól tolerálhatók, amíg az adagolási utasításokat betartják.

D-vitamin

A C-vitamin vízoldékony vitamin, amely elengedhetetlen a növekedéshez és fejlődéshez. Segít megjavítani és fenntartani a testszöveteket, és elősegíti az immunrendszer megfelelő működését a kórokozók elleni küzdelemben. A citrusfélék, a szamóca, a zöld leveles zöldség és a sárgadinnye jó forrás a C-vitamin, amely a helyi gyógyszertárak szintetikus kiegészítőkből is beszerezhető. A bevitel mint túladagolás gyomor és hasmenés okozhat.

E-vitamin

A D-vitamin olyan zsíroldható vitamin, amely megtalálható az élelmiszerekben, például tejtermékekben, húsban, halban és osztrákban. Jelentős mennyiségű D-vitamint is termelhet endogén módon az emberi szervezet a napfény hatására. Az egészséges csontok fenntartása mellett, a 2007-es “Orvosi hipotézis” című kiadványban közzétett tanulmány szerint a D-vitamin szintén befolyásolja az Epstein Barr vírus immunválaszát. Az is elősegítheti az általa okozott állapotok, például a szklerózis multiplex és a mirigyes láz megelőzését. A D-vitamin-hiányban szenvedő egyének szintetikus kiegészítőkből is szerezhetik be. Azonban a legjobb, ha beszélni kell egy orvossal, mielőtt véve őket, mert krónikus túlzott használat vezethet vesekő, hányás és izomfájdalom.

Az E-vitamin egy másik antioxidáns vitamin, amely képes a szervezetben kialakult szabad gyökök semlegesítésére különböző anyagcsere folyamatok eredményeként. Emellett egészséges immunrendszert is elősegít, és megtalálható olyan élelmiszerekben, mint a búzacsíra, olajbogyó, diófélék és kukorica. Az E-vitamin kiegészítők recept nélkül is megvásárolhatók. Azonban a MedlinePlus figyelmezteti a kiegészítők krónikus használatát, mivel ez növelheti a halálozás kockázatát. A legmegfelelőbb az orvoshoz való beszélgetés.