Újrahasznosítható fémtípusok

Áttekintés

A fémek az egyik legkönnyebben újrahasznosítható anyagok, és számos újrahasznosító központban és fémhulladék-létesítményekben feldolgozhatók. Megfelelően viselik értéküket, és a legtöbb fémtípus újra és újra újrahasznosítható, anélkül, hogy alapvető tulajdonságaik megváltoztak volna. A fémek újrahasznosításával, amikor csak lehetséges, segíthet a környezet megóvásában, az energiafogyasztás csökkentésében és a hulladék lerakókból való elszállításában.

Acél

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala szerint az emberek több mint 150 éve újrahasznosítják az acélt. A vasból az acélötvözetekbe, például a rozsdamentes acélból készült minden termék megolvadhat, hogy új termékeket hozzon létre. A vállalkozók és a gyártók újrahasznosíthatják az acélgerendákat, gépeket és berendezéseket, míg a lakástulajdonosok újrahasznosíthatják az acélkannákat és az élelmiszer-tárolókat. Az idős bútorok és berendezések gyakran acélból készülnek ház vagy keretezés formájában, és szétszerelhetők és újrahasznosíthatók ahelyett, hogy egy hulladéklerakóba mennének. Az újrahasznosított acél különféle alkalmazásokhoz használható, az épületek kialakításától az autók gyártásáig. Az EPA szerint az acél újrahasznosításához csak egy töredéke van az új acélgyártás energiájának és költségének. Minél többet újrahasznosít, annál több gyártó támaszkodhat az olcsóbb, meglévő acéláru-készletekre az új anyagok helyett, amelyek sok mindennapi terméken tarthatják az árszintet.

Réz

A rézcsöveket vízvezetékekhez, elektromos vezetékekhez, ékszerekhez és építőanyagokhoz használják. Ez gazdag természetes színezéssel teszi népszerűvé a dekoratív tárgyakat, és réz vagy bronzötvözetek készítésére is használható. Annak ellenére, hogy az emberek régóta több ezer éve használják a rézt, 2010-től a világ nyers réz kínálatának mindössze 12 százaléka bányászott, a Nemzetközi Rézegyesület szerint. Ez nagymértékben a réz magas újrahasznosítási ráta, ami tulajdonítható a réz azon képességének, hogy megőrizze értékét. Az ICA szerint a réztörmelék az új réz értékének 95% -át teszi ki, ami értékes árucikk a hulladékkezelõk számára. A réz újrahasznosításával nem csak pénzt kereshet, hanem segíthet megőrizni a világ korlátozott kínálatát ennek a fontos erőforrásnak.

Alumínium

Az Oberlin Főiskola szerint az alumíniumdoboz újrahasznosításához az energiának csak az 5% -a szükséges a kivonáshoz és új doboz előállításához. Egy tonnás alumínium újrahasznosítása elég energiát takarít meg ahhoz, hogy 10 éven át otthont termeljen. Az alumíniumdobozok, az élelmiszer-tartályok és az építőanyagok újrahasznosításával segítenek a környezet megóvásában, a kibocsátások csökkentésében és az árak alacsony szinten tartásában számos hétköznapi tételben. Az újrahasznosított alumínium felhasználható új italos dobozok és élelmiszer-tartályok készítésére. Mechanikai berendezésekhez, fémlemezekhez és autókhoz.

Vezet

Bár az ólom nem feltétlenül az első olyan anyag, amelyről az újrahasznosításról van szó, az egyik legfontosabb. Ólom található orvosi és tudományos berendezésekben, építőanyagokban és autóelemekben. Amikor ezeket a tárgyakat hulladéklerakókban ártalmatlanítják, a vezető végül eljut a talajvízellátásba, ahol árt a halnak és az ökoszisztémának. Ez az ólom is szennyezi az ivóvízellátást, és a Lenntech Corp. szerint a vese- és idegkárosodás, valamint a gyermekek tanulási fogyatékossága is kapcsolódik. Az újrahasznosított ólom új termékek előállítására szolgál, beleértve az elemeket és a védőeszközöket a kórházak és az orvosok számára irodák.