Típus versenyautók

Áttekintés

A kerékpározás különbözõ tudományágakból áll, mindegyik versenyautóval. Általában a versenyző kerékpárok a lehető legkönnyebbek lesznek, mégis erősek és képesek a terepen tartani, a lovas és felszerelés súlyát, valamint a kerékpárokra kerülő esetleges bukásokat vagy egyéb igényeket. A keretek alumíniumból, acélból, szénszálból és titánból készülhetnek.

Úti kerékpárok

A közúti fegyelem közúti versenyeket, triatlonokat, kritériumokat, időutakat és színpadi versenyeket tartalmaz. Az ilyen események többsége ugyanazon típusú kerékpárra, egy közúti kerékpárra változik. A geometria agresszív, és a versenyző fokozott aerodinamikai pozícióba kerül, különösen akkor, ha a lovasok a csepegtetőkben vannak. A gumiabroncsok vékonyak és keskenyek, magas nyomásúak, így alacsonyabb a gördülési ellenállás. A verseny közúti kerékpár minden egyes elemét a tartósság és mindenekelőtt a könnyű súly kiválasztásával segíti csökkenteni a kerékpár összhúzását. Különösen az idő próbákra tervezett, de a triatlonokban is használatos, az időmérő kerékpárok rendkívül aerodinamikai Részben a keret geometriáján keresztül, részben pedig az aerobákon keresztül, amelyek a vezetőt a kormány és a nyereg elülső szélénél nyúlják ki. Az időmérő kerékpár csövei gyakran úgy vannak kialakítva, mint egy úttest kerékpárjai, hogy átvágják a levegőt. Ezek a kerékpárok is lehetnek hátsó tárcsa kerék, szilárd kerék, a maximális légáramlásra és a szél ellenállásának csökkentésére. A küllők hiánya javíthatja a légáramlást. A hátsó szélvédő azonban a lemez szélét lenyomva csökkenti a teljesítményt.

Kerékpár kerékpárok

A cyclocross versenyeknél egy kerékpár és egy kerékpár közötti kereszteződést használnak. Ez a kerékpár, a cyclocross kerékpár geometriája hasonló a közúti kerékpárhoz. A felső cső alsó felülete sík, így a kerékpár könnyen felemelhető és a versenyző vállán hordozható, amikor ugrál az akadályokon. A kereszt kerékpárok tipikusan konzolos fékekkel rendelkeznek, amelyek a kereteken magasabbak, és lehetővé teszik a sár-tisztaságot. Két fékkar van, a kormányt lapos felső részen és a cseppek felett. A cyclocross kerékpár jól kezeli a szűk kurzusokat, mint egy hegyi kerékpár. Ráadásul a kerekek lendületesek, mint a hegyikerékpár, de vékonyabbak. A ciklikus kerék gumiabroncsai tipikusan a közúti és a hegyi kerékpár nyomásának nyomására vannak felfúvódva, bár néhány gumibevonatú gumiabroncs alacsonyabb nyomást enged a felületi érintkezésnek.

Kerékpár kerékpár

A pályán végzett versenyekhez rögzített kerékpárra van szükség, amely könnyű, aerodinamikus és nagyon merev. A pálya menti kerékpár hasonlít egy közúti kerékpárhoz, de nincs fék, és csak egy felszereléssel rendelkezik. A pedálok nem szabadon mozognak, és inkább “rögzítettek”, mivel minden alkalommal fordulnak el, amikor a hátsó kerék forog. A kerékpár kerekei merevebbek, mint a legtöbb kerék. Ez a funkció több energiát továbbít sprintelés közben. A gumiabroncsok vékonyak és keskenyek, és nagy nyomásnak vannak kitéve a gördülési ellenállás csökkentése érdekében.