Tippek egy szörfözéshez

Áttekintés

Míg a sósvízi halászatot általában egy csónakról készítik, a szörfölés a part menti sávos halakból állhat, beleértve a lepényhalat, a dobot, a kékhalat, a bajuszt és a csíkot. Az erős, kavargó szörfözés nehéz és különleges felszerelést igényel, hogy ellenállhasson ezeknek a kihívásoknak. A surf horgászfelszerelés megfelelő beállítása, mielőtt eljutna a tengerpartra, élvezetesebbé és potenciálisabban jutalmazza a kirándulást.

Szerezd meg a jobb oldalt és a tekercset

A szörfölési célú rúd kiválasztásakor keresse meg a viszonylag merev rudat, amely 10 és 15 láb hosszúságú. Ez a mérettartomány olyan súlyokat képes kezelni, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy hatékonyan szörfözhessenek. Keresse meg a megerősített vezetékekkel ellátott rudakat, amelyek könnyebben kezelhetik a súlyosabb vonalsúlyokat. Válasszon akár egy nagy forgó tárcsából vagy egy tekercsből. Miközben a tekercsek eldobják a forgó tárcsákat, jobban kell kezelniük őket. Helytelenül használt, az öntvények könnyedén összekulcsolódnak, úgynevezett holtjátéknak. A forgó tárcsák, bár nem tudnak olyan messzire leadni, könnyebb használni és jó választás a kezdőknek.

Válassza ki a megfelelő súlyt

Élő csalival végzett szörfölésnél fontos, hogy a csalit az alján vagy az alján tartsa. Megfelelően nagy súlyú, általában 3 vagy 4 uncia körüli mennyiségű munkát végez. A piramisúlyok jól működnek a horgászberendezések horgonyzásához aktív szörfözéseknél. A palacsinta súlya kedvezőbb a nyugodt vizekhez, nem dobja el a vonalat, mivel a kerekített tömeg hajlamos, és szükség esetén könnyebben mozgatható. Csak annyi súlyt használjon, amennyit feltétlenül szükséges a csalétek helyén tartani.

Egy megfelelő csomó összekapcsolása

A szörfös halászfelszerelés csak annyira erős, mint a csomó. Győződjön meg róla, hogy a készülékben lévő csomók sajátosak az adott eszközhöz. Például egy Palomar csomó vagy a Snell csomó kiváló választás a horgok összekapcsolására, miközben a csepegtető hurok nagyszerű a súlyok vagy az oldalsó vezetők hozzáadásához, és egy sebész csomóját két különböző vonalhoz lehet csatlakoztatni. Csatlakoztassa a halászcsomókat úgy, hogy a fúrótornyok olyan erősek legyenek, amennyire lehetséges, amikor a halak harapanak.

Tudja, mi a harapás

Tartsa szemmel a helyi szörfölési jelentéseket. Ha tudod, mi a harapás, akkor beigazíthatja a rig és a csali befogadására. Például a fekete tőkehal kedvelik a halott garnélarákot, és elkapható két horogfúró aljzatokon, míg a csíkos basszus előnyben részesítheti az egyedülálló súlyú és vezetővel élő élő angolnákat, és a lepényhalat gyakran mesterséges mókákkal fogják fel. A szörfös halászfelszerelésnek a rendelkezésre álló halakhoz való igazítása javítja az esélyeit.

Amikor először eléri a partot, és nem vagy biztos benne, hogy mi a harapás, használjon olcsó, kétgombás alsó támaszpontot, amely bármelyik jó takaróüzletben elérhető. Helyezzen két különböző típusú csalit és dobja ki a kagylót. Amikor elkezdi elkapni a halakat, ellenőrizze, hogy mit harapanak. Cserélje ki a másik csalit a sikeresnek, hogy javítsa az esélyeit.

Menj a kipróbáláshoz