Tippek a sziklahal-halászathoz

Áttekintés

A szikla tőkehal vagy a sziklamászó halászata, ahogyan azt gyakran nevezik, szenvedély az emberek számára az egész országban, de különösen olyan helyeken, mint a Közép-Kalifornia és a Csendes-óceán északnyugati részén, ahol elsősorban a tőkehalat találják. Annak érdekében, hogy a sziklakerthalászat során sikerrel járjon, ismernie kell a megfelelő területeket, hogy halászni, megfelelő felszereléssel és valószínűleg kis szerencsével rendelkezzen.

Hely és időzítés

A szikla tőkehalak kapják nevüket a természetes élőhelyükről – a sziklák, amelyek az óceánhoz hasonló vízsugarak alján ülnek. Élelmezési és tenyésztési célokra ugyanazt a helyet foglalják el, ezért használjon egy elektronikus hal locátort és egy GPS-t, hogy megtalálja a bőséges kőtörmelék helyét, miután megtalálta. Különböző típusú kőzetkockák összegyűlnek különböző környezetekben. A fűszöld tőkehal, pl. A sekélyebb helyen a hínárral, míg a vermillion szikla tőkehal mélyebb vizeken úszik és nagyobb méretű lesz, annál mélyebb a víz. Egyes sziklahal tőkehal a helyüket a nyírási szezon függvényében mozogja, ami általában a nyár utolsó végére vonatkozik, így ha augusztusban és nehézségekbe ütközik, keressenek egy kicsit sekélyebb vizet, ahol nagyobb valószínűséggel vannak Hogy töltsenek szaporodási idényt.

Csali

Az egyik legfontosabb módja annak, hogy minden halat elkapjanak, a megfelelő csalit használják. A szikla tőkehal esetében csak a féreg bármelyik horogján nem fog működni. Mivel az óceán padlóján és a kőzet repedésein és résekénél a legfontosabbak a kőzetköltészet, a jigs nagyon hatékonyan vonzza őket a rozsdás, gyors mozgásuk miatt. Használjon olyan jig-ot, amely sok cselekedettel rendelkezik – vagy más szavakkal gyorsan mozog felfelé és lefelé, sok mozdulattal – mivel az óceán fenekén lévő fény alacsonyabb lehet, és a szikla tőkehal gyorsan mozgatható. Ha inkább élő csaléteket szeretne használni, az szardella a sziklák legkedveltebb ételének számít, de mindenképpen ragaszkodjon hozzá a vonal végéhez, hogy a csali egy kis mosogató és a mozgás segítése legyen.

Körülmények

Mivel a szikla tőkehal ugyanúgy szeretne maradni, az időjárás és az egyéb körülmények nagy szerepet játszhatnak abban, hogy sikerrel járjanak. Szeles napokon a hajónak nehézségei lehetnek, hogy ugyanazon a helyen maradjanak, ami megnehezíti a csali csalétét és vonzza a halat. Olyan eszközt használj, mint egy drift zokni, amely a hajó végéig ragaszkodik, és egyfajta ejtőernyőként működik, hogy a hajó túlságosan sodródjon szél vagy áramlás esetén.