Olyan típusú orvosok, akik felírhatják a születésszabályozást

Nőgyógyászok és szülészek

A nők különböző okokból vesznek fogamzásgátlást. Az elsődleges oka a terhesség megakadályozása, de számos olyan egészségügyi állapot is fennáll, amelyet orális és más típusú fogamzásgátlókkal kezelnek. A legtöbb nő szülési ellenõrzése a reproduktív egészségügyi szolgáltatóktól származik, de a nõk más típusú orvosoktól és szakemberektõl is szülhetnek.

Bőrgyógyászok

A nőgyógyászok és a szülészek orvosok, akik szakemberek a reproduktív egészség és a terhesség. Ezek azok az orvosok, akik leggyakrabban a születésszabályozást írják elő. Ez általában egy medencevizsgával, pap-teszttel és mellvizsgával együtt történik, egy nő éves reproduktív egészségi vizsgálatának részeként. A nőgyógyászok és a szülészek általában a saját irodáikban dolgoznak, de kórházakban és klinikákon is vannak irodák, például a tervezett szülők. Rendelkezhetnek terhességmegelőzéssel a születésszabályozásról, de más állapotok, például endometriózis, policisztás petefészek szindróma, hormonhiány vagy szabálytalan, fájdalmas időszakok kezelésére is előírhatják.

Gyermekorvos

A bőrgyógyászok olyan orvosok, akik a bőrápolásra és a körülményekre specializálódtak. Mivel a születésszabályozást általában pattanás kezelésként írják fel, sok nő, különösen tinédzser lányok kapják meg a születésszabályozásukat a bőrgyógyászuktól. Egyes bőrgyógyászok előírhatják a születésszabályozás kezdeti menetét, aztán javasoljuk, hogy a nők átkerüljenek a nőgyógyászukra, hogy kismedencei vizsgát kapjanak, és folytassák a születésszabályozásukat.

Családi gyakorlat

A gyermekorvosok gyakran írják elő a születésszabályozást a tizenévesek számára, mert kapcsolatban álltak velük. A fogamzásgátlástól kezdve egészen az egészségi állapotig terjednek, akár más típusú orvosok is. A tizenévesek gyakran úgy érzik magukat, hogy beszélnek gyermekorvosukkal az egészségügyi aggodalmakról, és ott megkezdik reproduktív egészségügyi ellátását.

Rendszeres orvosa gyakran kettős feladatot vállal, általános orvosi szükségleteit, valamint nőgyógyászati ​​szükségleteit. Ha a háziorvosod nem végez kismedencei vizsgaidat, rendszeresen vagy átmeneti jelleggel előírhatja Önnek a születésszabályozást, bár valószínűleg ragaszkodik ahhoz, hogy egy nőgyógyász egy bizonyos ponton a rutin kismedencei vizsga előtt látja.