Olyan papírtípusok, amelyeket nem lehet újrahasznosítani

Áttekintés

A fából származó faanyagból készült papírt általában nem megújuló erőforrásnak tekintik, mivel a fákat gyorsabban vágják le, mint növekedni tudnak. Mivel a papír a társadalomban ilyen nagy igény van, a papír újrahasznosítása fontos. Sokféle papírt le lehet vágni egy cellulózra, és újból fel lehet használni a papírt. De van néhány olyan papír, amelyet nem szabad újrahasznosítani.

Szennyezett papír

Mindig dobja el a piszkos papírt a szemétbe, és soha ne kerüljön az újrahasznosítási tárolóba. A San Francisco városának újrahasznosítási weboldala a piszkos dobozokat, szalvétákat, szöveteket, papírtörölközőket, papírlemezeket és kivehető dobozokat sorolja fel a tisztátalan papírok gyakori példájaként, amelyet nem szabad újrahasznosítani. Fontos, hogy az újrahasznosítható anyagokat ne dobja el a papírok feldolgozásának módja miatt, vízzel keverve, és a cellulóz szuszpenziójává alakul. Ha ez a szuszpenzió szennyezett az olajból származó olajjal, akkor az egész keveréket elpusztítja, és a hulladéklerakóba kell dobni, nem pedig új papírra szárítva. A szennyezett papír veszélyt jelent az embereknek is, akik az újrafeldolgozó üzemekben dolgoznak, és megpróbálják kiszűrni a szennyeződéseket. A régi szövetek, szalvéták és élelmiszerek veszélyes vírusokat, baktériumokat és penészeket hordozhatnak.

Aprított papír

Sokan széttörik bizalmas iratait, hogy megvédjék a magánéletüket. Sajnálatos módon az aprítópapír lecsökken és gyengíti a papírszál hosszúságát, amelynek hosszú és erősnek kell lennie ahhoz, hogy újrahasznosítható legyen. Ezért a Earth911 weboldal szerint nem szabad feltörött papírt az újrahasznosításhoz használnia. De a jó hír az, hogy bár nem tudja újrahasznosítani a szétfoszlott papírt, akkor komposztálhatja. Nagy mennyiségű szenet és alacsony nitrogéntartalmú anyagokat (pl. Papírt) kell adni a komposztos cölöpöknek, hogy ellensúlyozzák a nitrogénben gazdag bomlasztó ételeket, így a komposztálás kiváló módja az aprított papír újrahasznosítására.

Viasz, műanyag vagy fólia bevonatú papír

Néhány, főként papírból álló tétel szintén kis mennyiségű viaszt, műanyagot vagy fóliát tartalmaz, amelyek nem újrahasznosíthatók. A fagyasztott élelmiszer dobozok, gyümölcsdobozok, tejelődobozok és szójatej-dobozok ezek a termékek különleges típusai, a Earth911 szerint. A szójatej-tartályok belsejébe burkolózó fóliát például frissen kell tartani, de az újrahasznosítás során nehéz elkülöníteni a papírtól. Óvatosan vizsgálja meg azokat a papírcsomagolókat, amelyekről bizonytalanná válik, hogy kinyitotta őket, és szükség esetén fedezze fel a belső részeket, nehogy véletlenül újrahasznosítsa a papírt ezen szennyeződések valamelyikével.