Olyan élelmiszerek, amelyek stimulálják az agyat

Áttekintés

Akár az öntudatlan folyamatok, mint a légzés és a villogás, vagy a klasszikus irodalom gondolatát keltő analízise, ​​az agy az összes mozdulat és ötlet mögött húzódó hajtóereje. Meg lehet enni bizonyos ételeket, hogy ösztönözze és táplálja az agyat, hogy javítsa működését, miközben hozzájárul az általános egészségi állapotához.

gyógynövények

A fűszernövények fogyasztása koffeinnel segít a koncentráció és a fókusz javításában, miközben elősegíti a keringési rendszert. A zöld tea, a jázmin és a paullina cupana természetesen gazdag koffeinben. A kávéktól eltérően azonban a gyógynövényben lévõ koffein lassan felszabadul, ami Nancy Brunzel és munkatársai szerint “a gyógynövények és természetes kiegészítõk” című könyve szerint fokozottan stimulálja az agyat. Sok ilyen növény is gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek Hogy megvédje az agyat a szabad gyökök okozta oxidatív stressztől. A szerzők azt javasolják, hogy frissen vagy frissen fűszerezze a teát, hogy felvehessék agy-stimuláló előnyüket.

Hal

A zsíros halak, mint a szardínia, a tonhal, a makréla és a hering, omega-3 zsírsavakként ismertek agyat stimuláló vegyületeket. A termék rendszeres fogyasztása javíthatja az agyad hangulatát, memóriáját és véráramlását, Dr. Andrew Stoll az “Omega-3 Connection” című könyve szerint. Az omega-3-ban található, eikosapentánsav és dokozahexánsav magas szintje segíthet Bizonyos hangulattal kapcsolatos pszichiátriai rendellenességek enyhítése.

Nyers diófélék és magvak

Egy marék nyers dió és magvak fokozhatják a B-vitaminok, vas, magnézium, kalcium, E-vitamin, szelén, kálium, cink és omega-6 esszenciális zsírsavak szintjét, amelyek mind fontosak az agyi stimulációhoz és működéshez Nicola Graimes a “Brain Foods for Kids” című könyvében. A diót a kínai orvoslásban “agygyümölcsként” ismerik, mivel mind az omega-3, mind az omega-6 zsírsavak segítenek az agyi folyamatok optimalizálásában. Hasznos diófélék és magok közé tartoznak a mandulák, kesudió, mogyoró, szezámmag, tökmag és napraforgómag.