Milyen gombák tünetei a toenail alatt?

Áttekintés

A toenail alatt a gomba tünetei alig észrevehetők vagy nyilvánvalóak. A toenail gomba problémákat okozhat, amelyek kezelést igényelnek. Megjelenés félretéve, toenail gomba lehet fájdalmas. A körömhigiénia nehezebbé válik. A megfelelő cipők megtalálása is problémává válhat. A gomba olyan fertőzés, amely elsősorban a zokni és a cipő meleg, nedves környezetében virágzik. Ha kezeletlenül marad, a toenail gomba súlyosbodhat, befolyásolhatja a gyaloglást és az egyensúlyt, és a köröm elválaszthatja a lábujját. A podiatrist képes diagnosztizálni a toenail gomba tüneteit, és javasolhatja a kezelést

Változások a toenailben

Az enyhe toenail gomba tünetei közé tartoznak a tompa toenails, amelyek nem fény. Bizonyos sárgulás lehet. A fertőzés korai kezdete közé tartozik egy kis fehér vagy sárga folt a toenail csúcsán. A szög lehet száraz és törékeny. Végül a gomba a toenail felületén átterjed a körömágyba.

onychomycosis

Onychomycosis egy olyan típusú toenail gomba, amely befolyásolja a szövetet a toenail alatt. A körmök és a toenailsok leggyakoribb fajtája a dermatophyták. A toenail alatt a gomba tünetei közé tartozik a köröm sötétítése és kellemetlen szag. Ahogy a gombák továbbra is betörtek, a köröm kezd elkülönülni a lábujjuktól. A köröm vastagodik és összeomlik. A toenail gomba a szegek feldarabolásához és eltorzulásához is vezet. A fájdalom akkor fordul elő, amikor a cipők a körömágyhoz nyomódnak. A toenail gomba által okozott fájdalmat gyulladás okozza.

Gomba vagy baktérium?

A toenail gomba tünetei változhatnak. A toenail ágy csak egy részét érintheti, vagy az egész toenail lehet. Az egyik vagy az összes lábujj érintheti. A gyulladás okozhat oozingot a toenail alatt. A toenail gomba tünetei utánozhatják élesztő vagy bakteriális fertőzését. A toenail ágy fertőzésekkel járó diabéteszek fekélyekké válhatnak, ami fontos a gombás toenail fertőzés és a bakteriális vagy élesztő fertőzés megkülönböztetése, amelyek mindegyike különböző kezelést igényel.