Milyen előnyökkel jár egy mandulaolaj masszázs?

Áttekintés

A masszázs számos előnnyel jár, beleértve az izomlazítást és a feszültségmentességet. Amikor egy alapvető masszázsolajat választanak, a masszázs világába újonnan érkezők úgy érezhetik magukat, mintha a Szent Grál küldetésére törekednének. Ha úgy találja magát, hogy megragadja a fejét arról, hogy milyen masszázsolajat használjon, fontolja meg a mandulaolaj előnyeit. Mindig édes mandulaolajat használj masszázsra, ne pedig a toxikus ellenanyagból származó olajat, a keserű mandulát.

Könnyű a pénztárcán

Ha már tapasztalták az öntapadós ütést, amikor látta a legtöbb speciális masszázsolaj árát, akkor a mandulaolaj kíséretében viszonylag alacsony árjegyzőt üdvözölni kell. Gyakran a $ 10-tól 12 $ -ig terjedő költség 16 egyenként, a mandulaolaj eléggé megfizethető ahhoz, hogy a legtöbb szépségköltségen belül legyen. Használja egyedül egy olcsó masszázsra, általános szabályként az olaj kb. 4 uncia elegendő a teljes testmasszázshoz. Még jobb egy egyedi olajkeveréket létrehozni a kőolajcsökkentő olajok – például a jojoba, a rózsacsípő és a búzacsíraolaj – mandulaolaj alapú kis mennyiségének ötvözésével, amely lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a drágább olajokkal a bank megszakítása nélkül.

Aromaterápiás boldogság

Az enyhe, kellemes illatú, mandulaolaj elsődleges vivőolaj egy aromás masszázs számára, mivel vékony testének köszönhetően a szervezet elolvassa az illóolajat, mondja Susan Worwood, az Essential Aromaterapia társszerzője. A mandulaolaj közé tartoznak a levendula, a kamilla, a jázmin és a rózsa, általános szabályként hat-nyolc csepp illóolaj uncia kömény mandulaolaj, hogy előnyeinek kihasználása érdekében a hordozóolaj, Worwood azt javasolja, Hidegen préselt mandulaolaj.

Enyhe a mini masszázsok számára

A mandulaolaj enyhe ahhoz, hogy gyermekek és idősebb gyermekek számára is használható legyen. Bár önmagában mindig csak a mandulaolajat használhatja, sok szülő szeszes illóolajokkal – például kamilla – választja azt, mielőtt a gyermekek bőrébe masszírozná. Legfeljebb két csepp illóolajat használjunk 5 evőkanál mandulaolajra.

Bőrgyógyítás

A mandulaolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik Shirley Price szerint, az Aromaterápia az egészségügyi szakemberek számára. Mint emolliens, könnyen elnyeli a bőrt, frissítő és hidratáló szöveteket a pórusok eltömődése nélkül. Ezek a tulajdonságok kombinálják, hogy a mandulaolaj hatékony módja legyen a száraz bőr, viszketés, fájdalom és gyulladás enyhítésére, különösen akkor, ha ezek a problémák bőrbetegségekkel, például pikkelysömörrel, dermatitisszel és ekcémával kapcsolatosak.