Milyen előnyökkel jár az l-lizin és az l-tirozin?

Áttekintés

Az L-lizin és az L-tirozin jótékony hatással bír a stressz kezelésére és kezelésére, mint például a herpesz és a sclerosis multiplex. Az L-lizinben gazdag élelmiszerek közé tartozik a tojás, a sajt, a vörös hús, a szójabab, az élesztő és a burgonya. Az L-tirozinban gazdag élelmiszerek közé tartozik a banán, az avokádó, a sütőtök és a szezámmag, a táplálékkiegészítő oktatási központ szerint. Egyetlen aminosav hosszú ideig történő bevétele nem ajánlott. Beszéljen egészségügyi szakembereivel, mielőtt új kiegészítő étrendet kezdene.

L-lizin

Az L-lizin leginkább elterjedt előnye, hogy csökkenti a herpesz szimplex kitörését, beleértve a hideg sebeket és a genitális elváltozásokat, állítja a táplálékkiegészítő oktatási központ. A hideg sebek és genitális elváltozások esetén javasolt adagok naponta 3-6 gramm L-lizint tartalmaznak.

L-tirozin

Az L-tirozin egy nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem igényel egy adott mennyiséget naponta, hogy megfelelően működjön. A fenil-alanin segít a szervezetnek az L-tirozin előállításában. A fenilalanin létfontosságú aminosav, és a fenilalanin alacsony étrendje hiányt okozhat az L-tirozinban, különösen akkor, ha PKU vagy fenilketonuria van, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem tudja feldolgozni az aminosav fenilalanint, jelentést tesz a táplálékkiegészítő oktatási központról; Az L-tirozin szerepet játszik abban, hogy segítsen a szervezetnek adrenalin termelésére a napi stresszre válaszul. A testmozgás szerelmesei az L-tirozin-kiegészítőket vehetik igénybe, hogy segítsenek csökkenteni a testzsírraktárakat, mert enyhén elfojtja az étvágyat, jegyzi meg a táplálékkiegészítő oktatási központot.

kombinációk

Mind az L-lizin, mind az L-tirozin szekretagógként szerepelnek – aminosavak, amelyek L-glutaminnal és L-argininnel, glicinnel, gabával és piro-glutaminsavval együtt 25 mg elülső agyalapi mirigyekkel együtt – A Mackie Shilstone szerint a “Lean and Hard: A test, amelyet mindig 24 edzésben akartok.” A segédanyagok biztosítják az anyagokat, amelyeket a szervezet a növekedési hormon felszabadulásának elősegítésére használ, lehetővé téve az izomtömeg elérését, miközben csökken a testzsír. Azonban a tudományos közösség nem támasztja alá a növekedési hormon szintjét növelő, túltermelő termékekre vonatkozó állításokat, állítja Ira Wolinsky a “Táplálkozás a gyakorlatban és a sportban.” L-lizin és L-tirozin L-alaninnal És az L-glutaminsav előnyös a szklerózis multiplexhez vagy az MS-hez. Ezeknek az aminosavaknak a kombinációja csökkenti az immunválaszokat, amelyek elősegítik a gyulladást. Az L-tirozin és az L-lizin együtt L-alaninnal és L-glutaminsavval segít az immunrendszer szabályozásában, és növeli az antitesttermelést vírusok, baktériumok és más idegen anyagok hatásának kitéve. Oliver Neuhaus és munkatársai megvizsgálták az 1-es kopolimer használatát, amely az összes gyulladáscsökkentő aminosavat tartalmazza és szabályozza az antitestek képződését. A gyulladás csökkentése segített megvédeni az MS betegek idegburkolatait, ezáltal megőrizve az idegi funkciókat és a motoros készségeket.