Milyen előnyökkel jár a szénapríték?

Bélpanaszok

A faszén képes többször felvenni a súlyát a toxinokban, és általában az orvosok használják, hogy eltávolítsák a mérgeket és más káros vegyületeket a szervezetből. Hatékony a rovarcsípésekkel kapcsolatos kellemetlenség enyhítésében, és hatékony módszernek bizonyult a gyomorsavak semlegesítésére olyan körülmények között, mint a gáz, az emésztési zavar és a savas reflux. A faszén szintén felszívja a zsírokat a véráramba, csökkentve a koleszterin szintjét a szervezetben.

Rovarcsípések

A Vitamin Research Products weboldalán levő orvosok megjegyzik, hogy az orvosok évek óta használják a faszenet a bélrendszeri problémák, mint például a puffadás, a gáz és a hasmenés csökkentésére. A szén visszaszorítja az ételekben található vegyületek lebomlását, amelyek ezeket és más gyomorfekélyeket okozzák. Egyes orvosok az ulceratív vastagbélgyulladásban és a spasztikus vastagbélekben szenvedő betegeket szénre írják le, hogy megkönnyítsék az ilyen állapotokhoz társuló kellemetlenségeket.

Poison Control

Az aktivált szénapszulák hatékonynak bizonyultak a rovarcsípésekhez kapcsolódó toxinok eltávolításában. A Charcoal Remedy weboldal megjegyzi, hogy a faszén hatékonyan segíti a rovarcsípésekkel kapcsolatos kellemetlenségeket, mert azonnal hozzászokik a toxinokhoz, korlátozva ezzel a test terjedését. Ezt a kezelést a tabletta összetapadásával és az érintett területre történő alkalmazásával érik el. Kimutatták, hogy csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot, és csökkenti a fertőzés esélyét.

A koleszterin csökkentése

A faszén képes nagy mennyiségű toxin felszívódására, mielőtt ők okozhatnak ártalmat a szervezetben, a Mayo Klinika orvosai azt mondják. A dózis a toxin elfogyasztott típusától és a mérgezés és a szénbevitel közötti időtől függ, de a Stanford University kutatói megjegyzik Wellsphere honlapjukon, hogy a szén kezdhet azonnal dolgozni, és hozzon létre egy időablakot a kórházba való bejutáshoz. Azt ajánlják, hogy az összes gyermekes család elsősegélykészletében faszén is legyen.

A faszén-kiegészítők hatásosnak bizonyultak a koleszterin és a trigliceridek csökkentésében is. A kutatók megjegyzik, hogy a szénbevitelről kimutatták, hogy csökkenti a zsír és a koleszterin koncentrációját a vérben, a májban, a szívben és az agyban. Megjegyzik, hogy a szövetek faszénkezelés után történő vizsgálata azt mutatta, hogy a szénbevitel csökkentette a szív- és a szívvéredmények keményedését.