Milyen előnyökkel jár a kesudió?

Egészséges zsírok

A sajtok népszerű összetevői sokféle etnikai konyhának és egészséges tápláléknak mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. A kesudió Brazília északkeleti birtokában van, a George Mateljan Alapítvány a világ legegészségesebb ételeinek honlapján. A kesudió valójában a kesudió által előállított mag. A sajtok nem az Egyesült Államokban termesztettek, leginkább Vietnamban, Indiában és Nigériában termesztik, a Grúzia Egyetem adatai szerint.

Réz

A World’s Healthiest Foods weboldal szerint a kesudió alacsonyabb zsírtartalmú, mint más népszerű diófélék, például földimogyoró és dió, és átlagosan 16 gramm zsírt tartalmaz 1/4 csészénként. A kesudióban lévő zsír többnyire telítetlen zsírsavak, amelyek 75 százaléka olajsav, ugyanolyan típusú, többszörösen telítetlen zsír az olívaolajban. Ha mérsékelten fogyasztják, a monoszintartalmú zsírokat tartalmazó italok, mint a kesudió, segítenek csökkenteni a “rossz” koleszterinszintjét vagy az LDL szintjét, és megakadályozzák a stroke vagy a szívroham kockázatát, az American Heart Association szerint.

Magnézium

A réz az étrend lényeges része. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a réz antioxidáns, ami azt jelenti, hogy a szabad gyökök által okozott károsodás hatását a szervezetére támadja. A réz szerepet játszik a hemoglobin termelésében is, így potenciálisan segíthet a véres rendellenességek leküzdésében, mint a vérszegénység. Fontos szerepe van a melanin termelésben, amely meghatározza a bőr és a haj pigmentjét. A World’s Healthiest Foods weboldal szerint 1/4 csésze kesudió 38 százalékát tartalmazza a réz javasolt napi adagjának.

Aroma

A kesudió jó forrás a fontos csont tápanyag magnézium számára. A testének magnéziumtartalmának fele megtalálható a csontokban, az Országos Egészségügyi Intézetek Diétás Étrendi Hivatala szerint. A magnézium szükséges a csontok egészségéért és az izmok, idegek és immunrendszer megfelelő működéséért. Segít a vérnyomás szabályozásában is. A World’s Healthiest Foods weboldalának megfelelően 1/4 csésze kesudió tartalmazza a javasolt napi magnézium-adag 22,3 százalékát.

Könnyű hozzáadni a kesudiót számos gyakori recepthez, hogy fokozzák az ízeket és hozzátesszük a crunchot. A szárított gyümölcsöket hozzáadhatjuk a szőlőtermesztéshez, hogy ösvényt keverjünk, vagy adjunk hozzá egy marék dióval a marhahúst, a rákot vagy a csirkét. A kesudió szintén népszerű helyettesítője a mogyoróvajnak, és szendvicseken, házi mártásokban és mártásokban is felhasználható.