Milyen előnyökkel jár a japán knotweed?

Áttekintés

Japán csomózás egy herbaceus évelőben, amely Japánban, Észak-Kínában, Tajvanon és Koreában őshonos. A Whole Foods Magazine Online szerint a japán knotweed jelentős mennyiségű antioxidáns resveratrol koncentrációt tartalmaz. A resveratrol természetesen számos élelmiszerben, például a szőlőben, a földimogyoróban, a fagylaltban és a vörösborban előfordul, a japán csomók mellett. A japán knotweed fogyasztása számos, a resveratrol jelenlétének köszönhetően kedvező egészségügyi hatást fejt ki.

Alzheimer-kór és demencia

A japán knotweed resveratrol koncentrációja megmutatja, hogy megakadályozza az Alzheimer-kórt. PubMed szerint a New York-i Manhasset-i Feinstein Orvosi Kutatóintézetben végzett tanulmány szerint a resveratrol bevétele előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az Alzheimer-kóros betegségben szenvedő neurodegeneratív folyamatokkal szemben. A vizsgálatot sejttenyészeteken és állatokon végezték, azonban ennek a vizsgálatnak az eredményei ígéretes eredményeket hoztak az Alzheimer-kórban az emberi populációban.

Szív-és érrendszeri betegségek

A japán kukorica antioxidáns tulajdonságai megelőzhetik a szív- és érrendszeri betegségeket. Az Oregon Állami Egyetem Linus Pauling Intézete szerint a resveratrol jelenléte a japán csomókban elősegítheti a “francia paradoxon” néven ismert jelenséget. A “francia paradoxon” utal arra a tényre, hogy a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása Franciaországban nagyon alacsony, jóllehet a francia lakosság nagy mennyiségű telített zsírt és a francia lakosság körében nagy mennyiségű cigarettafogyasztást fogyaszt. A koszorúér-betegség alacsony előfordulási oka a francia populáció által gyakran fogyasztott vörösborok nagy mennyiségű resveratrolkoncentrációjának tulajdonítható. A vörösbor és a japán fonák mindkettő nagy koncentrációjú resveratrol-t tartalmaz, amely ugyanolyan védelmet nyújt a szív- és érrendszerben.

A rák megelőzése

A japán csomókban található resveratrol megelőző hatással lehet a rák egyes formái ellen is. Az Oregon Állami Egyetem Linus Pauling Intézete szerint a resveratrol megelőző tulajdonságokkal rendelkezik a rák számos formája ellen, például a mell, a prosztata, a vastagbél, a hasnyálmirigy és a pajzsmirigy ellen. Az adatokat úgy nyerik, hogy emberi sejteket kémiai rákkeltő anyagokkal indukálnak. A resveratrol nem bizonyult hatékonynak a rákkeltők által a cigarettafüstben indukált tüdőrák ellen.