Milyen előnyökkel jár a coq10 és a halolaj?

Áttekintés

A halolaj és a koenzim Q10 táplálékkiegészítők, amelyek szívbetegek számára előnyösek lehetnek. A halolaj a szív-egészséges omega-3 zsírsavak legjobb forrása, míg a Q10 koenzim, más néven ubiquinon vagy CoQ10, olyan vitaminszerű anyag, amely kulcsszerepet játszik az emberi szervezet energiatermelésében. A táplálékkiegészítéseken kívül sokféle ételben megtalálható és minden emberi szövetben, különösen a szívizomban szintetizálódik.

A halolaj előnyei

A halolajban megtalálható omega-3 zsírsavak számos szív-és érrendszeri egészséggel járó előnyhöz kapcsolódnak. Csökkentik a magas vérnyomás, hirtelen szívhalál és stroke kockázatát. Emellett az omega-3 zsírsavak növelik a vér LDL koleszterinszintjét. Egyéb lehetséges előnyöket még vizsgálnak, és csökkentheti a rheumatoid arthritis, az asztma, az aritmiák és bizonyos rákos megbetegedések kockázatát.

A CoQ10 előnyei

Az CoQ10 alacsony szintjét gyakran az idős betegek, valamint a szívbetegségek, az izomsorvadás, a Parkinson-kór, a rák, a cukorbetegség és a HIV / AIDS okozta betegeknél is tapasztalják. Tanulmányok kimutatták, hogy a szívelégtelenségben és a magas vérnyomásban szenvedő betegek a hagyományos terápiák mellett a CoQ10 adagolását javítják.

Diétás források

Az American Heart Association javasolja, hogy hetente legalább két adag hideg-hideg halat fogyasztanak. Egy adag 3,5 uncia főtt halból áll. A zsíros hidegvíz-halak, például a makréla, a hering, a lazac, a pisztráng, a szardínia és az albérlő tonhal a legmagasabb szintű egészséges omega-3 zsírsavak. A CoQ10 a legmagasabb a szervi húsokban, például a szívben, a májban és a vesében, valamint a marhahús, a szójaolaj, a szardínia, a makréla és a földimogyoró is.

A kiegészítők

A legtöbb halolaj kapszula 600 mg és 1 g halolajat tartalmaz. Mindig kövesse a gyártó utasításait a csomagoláson vagy beszéljen egy egészségügyi szakemberrel a helyes adag meghatározásához. Ne használjon több mint 3 g halolajat naponta, kivéve, ha azt egészségügyi szakember javasolja, mert káros mellékhatások fordulhatnak elő.