Milyen előnyökkel jár a borsmenta szappan?

Áttekintés

A borsmenta, amelyet botanikusan Mentha pipperita néven ismerünk el, egy hibrid a vízfüves és a fodormenta között, mondja Simon Mills a “The Modern Herbalism Dictionary” című könyvében. A világ minden táján nő, sima és gyakran lila levelek és lila labiate virágok. Szappangyártáshoz széles körben használják aromás és antimikrobiális tulajdonságai, valamint a tonizáló tulajdonságai miatt. Szárító fűszernövény is, és nem ajánlott száraz vagy csípős bőrre.

Bőr szappan

David Crowe akupunkturista szerint a “The Pharmacy of Flowers” című könyvében a bőrszappanokhoz hozzáadott borsmenta illóolaj fertőtlenítő bőrtisztító, amely a csalánkiütés és a viszketés kezelésére szolgál. Ismétlődik a viszketés és irritáció, ha mérsékelten alkalmazzák, egyébként bőrirritációt okozhat. A borsmenta szappan frissítő bőrtónusként működik, és leöblíti a gyulladás okozta bőrfoltokat és pattanásokat. A saját borsmenta szappan elkészítéséhez készítsen borsmenta infúziót, frissen hagyva, legalább négy órán át 1 csésze forró vízben, majd törje le. Add hozzá 3 oz. Folyékony kasztíliai szappan és 60 csepp borsmenta illóolaj. Minden használat előtt jól rázzuk fel. Tartsa távol a szemet és a genitális területet, mert irritálja a bőrt.

Mosó szappan

A borsmenta illóolaj felhasználható mosószappan készítéséhez, és nemcsak antiszeptikus anyagként, hanem egyensúlyi, megnyugtató és éltető illatként is szolgál a psziché számára, mondja Crowe. A “The Herbal Medicine-Makers Handbook” című könyvében James Greene a borsmentát mint idegeket jelöli, ezáltal ellazítja az elmét és elősegíti a pihentető alvást, ami különösen hasznos, mint mosodai szappan ágyneműkhöz és párnákhoz. Keressen olyan mosószereket, amelyek borsmenta illóolaj részeként szerepelnek az egészségügyi élelmiszerboltokban.

Mosogató szappan

A borsmenta illóolajjal készült mosogatószer erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, Green szerint. Használata közben az aroma megnyújtja a tüdejét, és megkönnyíti a légzést. Ha nem talál egy borsmentát tartalmazó edényszappant, adj hozzá 60-100 csepp borsmenta illóolajat semleges szappanhoz.