Milyen előnyei vannak a spenót levesnek?

Jó a súlykezeléshez

A spenót leves képes ellátni az egészségügyi előnyöket, mivel a zöldség olyan tápanyag-sűrű. A spenót a világ legegészségesebb élelmiszerei szerint hírnevet szerzett az egyik legegészségesebb élelmiszerré. A spenót természetesen előforduló oxilátokat tartalmaz, amelyek befolyásolhatják a kalcium felszívódását. A spenót is képes pusztítást okozni vese- és / vagy epehólyag-problémákkal. Ha egészségügyi problémák merülnek fel, kérdezze meg kezelőorvosával a fogyasztást.

Növeli az energiaszintet

A spenót levesben alacsony a kalória és a zsírtartalom. A vízzel vagy zöldség alapú leveszel készített spenót levest tartalmaz a legkevesebb kalóriát. Az alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros tejből készült leves több kalóriát szolgáltat, de még mindig kevesebb, mint a krémalapú levesek. Minden zöldség kevés kalóriát és csak elhanyagolható mennyiségű zsírt tartalmaz. A Spinach magában csak három kalóriát tartalmaz 1/2-csésze adagonként, a Produce for Better Health Foundation szerint. A spenót alacsony kalóriatartalmának köszönhetően ideális a súlycsökkentés vagy a súly kezelésére.

Fejlett elme ereje

A spenót gazdag mennyiségű vasat tartalmaz, amely lényeges ásványi anyag, amely a sejtnövekedés szabályozásához szükséges. A vörösvérsejtek fehérje, a hemoglobin, a vasnak szüksége van vasra, hogy oxigént szállítson a szövetekbe az egész szervezetben, az Országos Egészségügyi Intézetek szerint. A vas hiánya fáradtságot, csökkent immunitást és rossz munkateljeséget eredményezhet. A spenót a vasat tartalmazó húskészítmények kalóriái vagy zsírja nélkül szállíthatja a vasat. A spenótlevesben lévő vasat különösen a gyermekek, a menstruációs és / vagy szoptató nők, az idősek és a serdülők igénylik.

Gyulladásgátló

A spenót levele javíthatja agyi működését a világ legegészségesebb ételei szerint. Zöld, leveles zöldségek, beleértve a spenótot, gazdag mennyiségű hasznos antioxidánsokat tartalmaznak, mint például az E-vitamin. Ez az antioxidáns segíthet lelassítani a kognitív képesség és a mentális teljesítmény csökkenését. A tanulási kapacitás és a motoros készségek javulhatnak. Az elme hosszabb ideig még fiatalabb marad. A kis olivaolajjal készült spenót leves segíthet az E-vitamin felszívódásának növelésében.

Javítja a csontok egészségét

A spenót leves olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, ami segít a gyulladás csökkentésében egész testében, a világ legegészségesebb élelmiszerei szerint. A gyulladás szerepet játszik az asztmában, migrénes fejfájásban, oszteoporózisban és reumás ízületi gyulladásban. A gyulladásgátló tápanyagok közé tartoznak az A-vitamin-komponensek, mint a béta-karotin, a K-vitamin, a magnézium, a riboflavin és a C-vitamin.

A friss spenót a K-vitamin napi szükségleteinek több mint 200 százalékát adja a világ legegészségesebb élelmiszerei szerint. A főtt spenót 1 csészés adagja, amely egyenértékű hat csésze frissen, több mint tízszeresét adja meg ennek a létfontosságú tápanyagnak az RDA-jával. A K-vitamin segít megelőzni az osteoclastok csonttörését. Az intesztinálisan barátságos baktériumok a K1-vitamint K2-vitaminná alakítják, ami aktiválja a fontos nem kollagén csontfehérjét, az osteocalcint. Ez a folyamat segíti a csontjaiban található kalciummolekulákat. A K-vitamin mellett a spenót gazdag mennyiségű csontépítő kalciumot és magnéziumot tartalmaz. 1/2-csésze nyers spenót 15 mg kalciumot és 12 mg magnéziumot tartalmaz, a Produce for Better Health Foundation szerint.