Mi a masszázs lupus előnyei?

Áttekintés

A lupus egy autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy a szervezet úgy támadja magát, mintha egy idegen test lenne – mint egy vírus -, ami egészségügyi fenyegetést jelent. Azok a személyek, akiknek a lupusuk van, más néven szisztémás lupus erythematosus (SLE) -nek is nevezik, nem mutatnak ugyanazokat a tüneteket. A betegség hatással lehet az izmok, az ízületek, a bőr és más szervek egész testére. A lupus gyakori tünetei lehetnek kiütések, láz, izomfájdalom és veseelégtelenség. A lupus tüneteinek ellenőrzésére szolgáló gyógyszerek mellett az alternatív módszerek, mint például a masszázs, előnyösek lehetnek a lupus szenvedőknek.

Fájdalomcsillapítás

A fájdalomcsillapítás előnye, hogy egyes lupuszos emberek a masszázsterápia során tapasztalhatnak. Az Amerikai Lupus Alapítvány szerint a masszázs nem feltétlenül megfelelő azok számára, akik a bőr lupusának nevezett állapotban vannak, mivel a bőrre való érintkezés valóban súlyosbítja a tüneteket. Azonban azok a betegek, akik nem mutatják a bőr érintettségét, ideálisak lehetnek a masszázsra. Az SLE Lupus Alapítvány New York-i fejezetének megfelelően a masszázs felszabadítja az endorfinokat, amelyek a test természetes fájdalomcsillapítói. A karosszéria felszabadíthatja a fizikai feszültséget az izmokban, amelyek hozzájárulhatnak a fájdalomhoz.

Javítja a szisztémás funkciót

A masszázs előnyös lehet a vérkeringés és a lupus, beleértve a veséket is érintő más testi rendszereket, az Edgar Cayce Research and Enlightenment Egyesület (ARE) szerint A test manipulálása masszázs közben, hasonlóan az akupunktúra vagy akupresszúra, Elősegítheti a jobb vérkeringést és ösztönözheti a máj és a vesék tisztító szerveit a hatékonyabb működésre. Az Egészségkutatás ma arról számol be, hogy a reflexológia nevű masszázs-kezelés a lábak manipulációját használja a lupus betegek vérkeringésének javítása érdekében. A szövetek masszírozza a különböző masszázsfajtáknál, segítheti az oxigént és más tápanyagokat a test szöveteinek táplálkozásában, ami lehetővé teszi a szervek számára, hogy magasabb színvonalon működjenek.

Csökkenti a stresszt

A masszázs pihentető a legtöbb ember számára, és ez nem kivétel azoknak, akiknek lupusuk van. Az izmok fizikai relaxációja és dörzsölése nem csak az endorfinokat szabadítja fel a fájdalom leküzdésére, hanem a károsodott izmok elhagyására is. A stressz – mind a fizikai, mind az érzelmi – személyzet feszültségét okozhatja, így nyitottabbá válik a gyulladás és a fájó izmok számára. A masszírozó érintés fizikai természete erősítheti a szellemet és a testet, és mögött hagyhatja a krónikus betegségek stresszét. A “Lupus Now” magazin tavaszi kiadása elmagyarázza, hogy egyes kiegészítõ terápiák, például a masszázs, a betegeknek olyan lendületet adnak a betegeknek, hogy hatékonyabban tudják kezelni állapotukat, mivel lazábbak.