Mi a lizinopril mellékhatása a férfiaknál?

Áttekintés

Azok a férfiak, akik magas vérnyomással vagy túléltek egy szívrohamot, előnyösek lehetnek a lisinopril nevű gyógyszeres kezelésben. A lizinopril egy angiotenzin-konvertáló enzim, vagy ACE, inhibitor, amely hatékonyabbá teszi a vér áramlását a testen keresztül. A lisinopril mellékhatásai általában férfiak és nők esetében azonosak, bár a férfiak nagyobb valószínűséggel tapasztalják a szexuális szövődményeket.

Impotencia

A férfiak körülbelül 1% -a tapasztalta az impotenciát a lisinopril klinikai vizsgálatok során, az RxList szerint. Az impotencia olyan szexuális mellékhatás, melyet a szexuális együttérzésre alkalmas erekció elérésének képtelenségével jellemeznek. Az impotenciát tapasztaló férfiak szintén csökkenthetik normál nemi hovatartozásukat vagy libidójukat. Ez a lizinopril mellékhatása a férfiakban átmeneti, és a kezelés befejezése után abbahagyja a kezelést.

Fejfájás, Szédülés, Fáradtság vagy Gyengeség

A lizinopril alkalmazása során a férfiak visszatérő fejfájást vagy szédülést tapasztalhatnak, a Drugs.com figyelmeztet. A szédülés vagy a szédülés epizódjai miatt a férfiak kiegyensúlyozatlanok vagy diszkriminatívak lehetnek, miközben ültek, állnak vagy sétálnak. Ezek a mellékhatások is hozzájárulhatnak a fokozott fáradtsághoz, fáradtsághoz vagy gyengeséghez. Az érintett férfiak nehézségekbe ütköznek a napi tevékenység során éberen vagy figyelmesen.

Köhögés vagy orrdugulás

A lizinoprilt szedő férfiak légzőszervi kellemetlenségeket okozhatnak, mint például köhögés vagy orrdugulás, magyarázza a MedlinePlus. Köhögés, orrdugulás vagy orrfolyás történhet a torok irritációjával, a mellkasi kényelmetlenséggel vagy tüsszentéssel. Azok a férfiak, akiknél a lizinopril mellékhatásai tapasztalhatók, orvoshoz kell fordulniuk, mivel ezek a tünetek légúti fertőzésre utalhatnak.

Gyomorrontás

A lizinopril adagjának bevétele után a férfiak gyomorpanaszos mellékhatásokat, például émelygést idézhetnek elő. Gyakori, sürgős bélmozgás vagy hasmenés is előfordulhat, a Drugs.com beszámol, ami hasi görcsöt, puffadást vagy fájdalmat okozhat. Azok a férfiak, akik gyomorfájdalmat tapasztalnak, beleértve az émelygést vagy a hányást, a lizinopril szedése során a lehető leghamarabb forduljanak orvoshoz.