Mi a guarana előnyei?

Áttekintés

A Guarana az Amazonas növény, amely Venezuelában és Brazíliában található. A növény bogyók számos egészségügyi előnyben részesülnek, beleértve többek között a zsírégetést és az energia növelését. A mai guarana gyakori használata energiaitalok és sporttáplálék-italok energiaellátó hatása miatt. Ügyeljen arra, hogy a guaranával és annak hatásaival kapcsolatos részletes információért forduljon egészségügyi szolgáltatójához.

Energia

A guarana egyik legerősebb előnye az energiahatása. A Guarana hasonló kémiai szerkezettel rendelkezik, mint a koffeiné, és a növényi magok még magasabb koffein hatásokat produkálnak, mint a tipikus koffein italok, beleértve a kávét. A guarana hatékonyabb lehet, mint a kávé, mivel a guarana lassabban kerül a szervezetbe, hogy fenntartható energiát biztosítson. Az erőmű közvetlenül stimulálja a központi idegrendszert, és kis dózisokban is alkalmazható a fáradtság leküzdésére és az aktivitás szintjének növelésére.

Fogyás

A Guarana-t évszázadok óta használják, mivel a korai bennszülöttek használják azt, hogy olyan teákat készítsenek, amelyek elnyomják az éhséget a fogyás miatt. A Guarana-t manapság bizonyos energiaitalokban és testsúlycsökkentő szerekben használják a fogyás támogatására az ösztönzés és az éhség elleni küzdelem révén. A Guarana elősegítheti a súlycsökkenést az idegrendszer indításával, hogy elősegítse a lipolízis folyamatát. Ez a folyamat magában foglalja a zsír felszabadulását a véráramba, ahol energiafogyasztásként használják fel.

Bélgyógyászat

A guarana energizáló és súlycsökkentő hatása mellett a GuaranaStudies.com szerint számos orvosi ellátást is biztosít a szervezet számára. A Guarana ösztönzi a belek mozgását, ami előnyös hatása a székrekedésben szenvedőknek. Ezenkívül a guarana hatékony a más belek szövődményeinek kezelésére, beleértve a gázt és a hasmenést, mivel segít a méregtelenítésben és a rendszer tisztításában.

Forms

A Drugs.com szerint a guarana számos formában jön létre. A legtermészetesebb formájában a guarana egy szárított paszta, amelyet a növény magvakból készítenek. Ez kereskedelmi forgalomban kapható szirupokként, kivonatokként, pirulákból vagy kapszulákból és adalékanyagokként az energiaitalok számára. Ha súlycsökkentő termékekbe épül, akkor tipikusan efedrával kombinálva, egy másik fogyás stimuláns. További tájékoztatást az egészségügyi szolgáltatótól a guarana formáiról és az adagolásról.