Mi a glükózamin-szulfát előnyei?

Térd és csontos osteoarthritis

A glukózamin megtalálható az egészséges porcban, és segíti a kötőszövet kialakulását, amely az ízületeket pihenteti. A glukozamin-szulfát vagy a szulfát a készítmény egyik kiegészítő formája. A kiegészítők az egyetlen hatékony módja annak, hogy extra glükózamint kapjanak, mivel nincsenek jelentős élelmiszerforrások, a University of Maryland Medical Center honlapján. A legtöbb glükózamin-kiegészítés a rákfélék kemény kagylójából származik, mint például a homár, de néhányuk a tenger gyümölcsei számára allergiás emberek számára készült. A glükózamin-szulfát-kiegészítők szedése előtt szakképzett egészségügyi szolgáltatótól kell fordulni.

Más kötések osteoarthritis

Számos tanulmány kimutatta, hogy a glükózamin-kiegészítők hatékonyak a térd és a csípő-csont-ízületi gyulladás kezelésében, bár egyes kutatások ellentmondanak az UMMC honlapján. Az osteoarthritis akkor fordul elő, amikor a porcok sérülések vagy normális kopás és szakadás miatt romlnak, és az emberek életkorában gyakori állapotba kerülnek. Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetei a Medline Plus weboldalán a glükózamin-szulfátot “A” osztályba adják a térd osteoarthritis kezelésére. A glükózamin olyan vizsgálata, amely nem mutatott előnyöket, vagy súlyos osteoarthritisben szenvedett betegeket, mint enyhe vagy mérsékelt tüneteket, vagy olyan betegeket, akik a MedlinePlus szerint a glükózamin-szulfáttól eltérő formában alkalmaztak kiegészítőket. Az UMMC weboldalának megfelelően a glükózaminot szedő résztvevők csökkent fájdalomcsökkenést, merevséget és duzzanatot, javult az ízületi funkció és a tünetek enyhítése a kezelés befejezését követő három hónapig. A legtöbb tanulmány azt találta, hogy az embereknek glükózaminot kell bevennie 2-4 hónappal a pozitív eredmények előfordulása előtt.

Rheumatoid arthritis

Számos állatokkal és emberrel végzett vizsgálat kimutatta, hogy a glükózamin javítja az osteoarthritis kezelését a különböző ízületekben, a MedlinePlus szerint, azonban a bizonyítékok nem olyan erősek, mint a térd ízületi gyulladása, és a legtöbb vizsgálat nem volt jó minőségű. A vizsgálatban résztvevők fájdalomcsillapítást és javuló ízületi funkciókat tapasztaltak.

Térdsérülés

A glükózamin lehet gyulladásgátló hatása. A korai kutatások szerint MedlinePlus szerint előnyös az ízületi fájdalom és duzzanat kezelése a rheumatoid arthritisben.

A “Research in Sports Medicine” 2007. áprilisi-júniusi számában publikált tanulmány értékelte a glükózamin hatását akut térdkárosodásban szenvedő betegekre. 28 nap elteltével a glükózaminot szedő betegek szignifikáns javulást tapasztaltak a térdízületek flexibilitása és kiterjesztése terén a placebót szedő csoporthoz képest, de a glükózamin nem tűnt fájdalomcsillapításnak.