Mi a csecsemőtápszer előnyei?

Áttekintés

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia kizárólag akkor javasolja, hogy legalább 6 hónapig szoptatják a baba életét, de néhány anya nem tud szoptatni. Ez a kényelmetlenség, az időbeli korlátok, az orvosi problémák vagy a zárolási problémák miatt következhet be. Mivel a szoptatás nem mindenki számára működik, a csecsemőtápszerben egészséges alternatíva van. A képlet előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek magukban foglalják a tápértéket és a kényelmi szintet.

Táplálás

A csecsemő tápszer tartalmazza azokat a tápanyagokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a csecsemő növekedjen és növekedjen. A kereskedelemben kapható készítmények márkák megfelelnek a táplálkozási követelményeknek és a biztonsági előírásoknak. Egyesek még hozzáadtak vitaminokat és tápanyagokat, például a vasat, amely segít megelőzni a vérszegénységet. Az Egészséges Gyermekek szerint bizonyos típusú formulák probiotikumot tartalmaznak, a Bifidobacterium lactis néven, ami segít csökkenteni a hasmenést, javítani a bélgyulladást és csökkenteni az ételallergia kockázatát.

Kényelem

A formulát bárhová bármikor be lehet táplálni, így kényelmes választás azoknak a dolgozó anyáknak, akik nem képesek elég napi anyatejjel szivattyúzni. Mindkét szülő és minden gondozó képes formájú palackokat adni. Az anyatej-tápszer is előnyös alternatíva azoknak az anyáknak, akik ápolónőt kívánnak ápolni, de nem okozhatnak fájdalmat, orvosi kérdéseket vagy a csecsemő gyengébb szívó reflexjét. A képlet emésztése is lassabb, mint az anyatej, ezért a tápszerrel táplált babának ritkábban kell enni, mint egy szoptatott baba.

Fajta

A csecsemő igényeinek megfelelő különböző csecsemőtápszerek léteznek. A csecsemőtápszer tipikusan tehéntejből vagy szójababból készül, és léteznek olyan fajták is, amelyek előkezelt fehérjékből készülnek. A tehéntejre vagy székrekedéssel kapcsolatos allergiás reakcióra szánt csecsemők számára előnyös lehet egy szójaalapú készítmény, és ha emésztési problémái vannak, megpróbálhatja az előkezelt fehérjékkel. Gyermekorvosának segíthet meghatározni, hogy milyen típusú képlet a legjobban neki szükségeinek megfelelően.