Melyek az alapvető vitamin- és ásványi kiegészítők, amelyeknek 50 év feletti embernek kell megtenniük?

Áttekintés

Ahogyan a szervezet életkorával megváltozik, tegye meg a táplálkozási igényeit is. A természetes öregedési folyamat hatásainak kezelésére a férfiaknak több vitaminra és ásványi anyagra lesz szükségük ahhoz, hogy megakadályozzák a betegségüket. Meg kell próbálnia minél több vitamint és ásványi anyagot beszerezni az élelmiszerforrásokból, esetenként vitamin vagy ásványi anyag kiegészítésre lehet szüksége.

D-vitamin

A csontritkulás komoly aggodalomra ad okot, mivel a férfiak eléri az 50 éves értéket. A csontritkulás olyan betegség, amely a csontok gyengülését és könnyebb megtörését okozza. Az osteoporosis kialakulásának kockázatának csökkentése egyik módja annak biztosítása, hogy megfelelő mennyiségű D-vitamint kapjon, amely szükséges a kalcium felszívásához. A Nemzeti Osteoporosis Alapítvány szerint az 50 év feletti férfiak napi 800-1000 NE D-vitamint igényelnek. D-vitamint kaphat napfénytől, az ételektől, mint például a D-vitamin dúsított tejből és a D-vitamin-kiegészítőkből.

Kalcium

Ahhoz, hogy a D-vitamin hasznos lehet, biztosítania kell, hogy elegendő kalciumot kapjon. A kalciumra szükség van sűrű és erős csontszerkezet építésére és a csontok általános egészségi állapotának és erejének megőrzésére. A NOF azt javasolja, hogy az 50 év feletti férfiak naponta 1200 mg kalciumot kapjanak az osteoporosis megelőzésére.

C vitamin

Egy másik kockázati tényező, amely az életkorral rendelkező férfiak körében növekszik, az Alzheimer-kór kialakulása, amely kognitív romláshoz és memóriazavarokhoz vezet, és amely végül halált okozhat. A Johns Hopkins Egyetem által végzett és a Neurológiai Levéltárban 2004-ben publikált tanulmány szerint az Alzheimer-kór kialakulásának megakadályozásának egyik módja a C-vitamin megfelelő szintje. A National Institutes of Health azt javasolja, hogy minden 50 éves férfi legalább napi 90 mg-ot kapjon A C-vitaminból, akár természetes forrásokból vagy kiegészítésből.

E-vitamin

Az E-vitamin szerepet játszik az Alzheimer-kór megelőzésében Johns Hopkins szerint. C vitaminnal kombinálva az E-vitamin antioxidáns hatásai segítenek megvédeni az agysejteket a károsodástól. Az 50 év feletti férfiaknak törekedniük kell a 15 mg vitaminra, de nem haladhatja meg a 400 NE-t naponta a lehetséges komoly komplikációk miatt, mondja az American Heart Association 2004. évi nyilatkozata.

A prosztatarák egy másik aggodalom az 50 évesnél idősebb férfiaknál. A tápanyag, amely a prosztatarákkal kapcsolatos többszörös vizsgálatokhoz vezetett, a likopin nevű tápanyag, állítja a Mayoclinic.com, amely nagyrészt zöldségekben, például paradicsomokban fordul elő. A likopin-kiegészítők széles körben elérhetők a piacon a prosztatarák megelőzésében, de szélesebb körben ajánlott, hogy növelje a gyümölcsök és zöldségek teljes fogyasztását, megelőzve a prosztatarákot, és ne csak egyetlen kiegészítőre összpontosítson.

A likopin

Az atherosclerosis, vagy a zsír felépülése az artériás károkat és vérrögöket okozó erekben, egy másik szempont az 50 év feletti férfiak számára. A betegség egyik legfontosabb tényezője a homocisztein nevű aminosav. A B-vitaminok és a folsav mindkettő segítséget nyújt a homocisztein lebontásában a vérben, ami csökkenti az ateroszklerózis kockázatát, állapítja meg az American Heart Association. Ezeket a tápanyagokat csak akkor kell kiegészíteni, ha képtelenek az étrendjükbe vinni olyan ételeket, mint a paradicsom, a zöldség és a gabonafélék.

B vitaminok és folsav