Hogyan lehet leküzdeni a halálfélelmet

Áttekintés

A halálfélelem, más néven a totofóbia, lehet, hogy bátortalanul és rémülve hagyja, hogy minden reggel kiszálljon az ágyból. Azok számára, akik szenvednek fromatophobia, a világ lehet félelmetes és zavaró hely. Ha a halálfélelemtől szenvedsz, meg kell értened, hogy a halál természetes része az életciklusnak, és a szembeszegítő mechanizmusok segíthetnek abban, hogy továbbéljenek az életével, és teljes életben élhessenek a halálfélelem állandó kísértése nélkül .

Értsd meg a félelmet

Megértése, hogy a félelme nem feltétlenül egy rossz dolog, segíthet neked hálásnak lenni és végül meghódítani. Gavin de Becker, a “The Gift of Fear” szerzője és a New York Times újságírója rámutat arra, hogy a félelem segít megvédeni Önt, és alapvető ösztönözi a biztonságos és éber figyelmeztetést. A félelem, amelyet a halálnak érez, valójában egy olyan ösztön, amelyet beletevesztett benned, hogy segítsen életben maradni. Az adrenalinnal és a stresszel párosulva tarthatja a potenciális veszélyt.

Találd meg a vallást

Azok, akik hisznek egy magasabb hatalomban, kevésbé félnek a haláltól. A Maryland Egyetem tanulmánya, melyet a 2006-os, “Az öregedés kutatása” című kiadványban tettek közzé, megállapította, hogy azok a személyek, akik önmagukban vallásosak voltak, pozitívabb véleményt kaptak a halálról, és általában elfogadták őket. A vallás gyakran tanít egy utóéletet, amely segíthet a haláleset múltjának felfedezésében, és feltételezheti, hogy mi fog történni utána.

Beszélj róla

A halálával kapcsolatban hangos beszédet folytat egy egészségügyi szolgáltatóval vagy családtagkal, ami kevésbé ijesztőnek és normalizáltabbnak tűnik. Az UBM Medica Psychiatric Times azt sugallja, hogy egy terapeuta segíthet a halálfélelemtől a halál elfogadásáig, és az élet öleléséhez való átmenethez. A félelmeid megemlítése valakinek, akiben megbízol, segíthet a félelmeden dolgozni azzal, hogy a beszélgetés rendszeres témája, és nem olyan, ami tabu vagy felborít.

Fogadja el a halált

Mindenki tudja, hogy a halál az életciklus alapvető része. Elismerve a tényt, hogy elkerülhetetlen, és semmi sem változtatja meg azt a tényt, hogy egy napon meghalsz, eltávolíthatja a halál felelősségét a kezéből. Ha folyamatosan aggódsz a halálod miatt, és elveszíted azt a világot, amelyről úgy gondolod, hogy veszélyes, akkor teljesen a túlélésért vállalt felelősséget. A halál elismerése segít abban, hogy rájössz, hogy semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd azt a tényt, hogy meghalsz.

Úgy hangzik, mint egy fáradt klisé, de fontos, hogy az életét teljes mértékben élhesse. Ha boldogsággal, családdal, barátokkal, kapcsolatokkal és tapasztalatokkal folyamatosan tölted életedet, a halál kevésbé ijesztő lesz, mert rájössz, hogy mindent megtettél, hogy a lehető legjobb életet élhesse. Nem fogja elérni, ha az otthonodban lerázódik, úgyhogy menj ki és az életed teljes életet sajnálkozás nélkül. Érezd életed életét, hogy elfogadd a halált, tudván, hogy a lehető legjobban tennéd, mondja Dealingwithdeath.org.

Éld az életed