Hogyan csökkentheti a bmi-t?

Áttekintés

A BMI vagy a testtömeg-index az egyén egészségességének kiszámítása a magasság-súly arány alapján. Ez egy referenciapontot jelent az elhízás osztályozásához. Ha a BMI pontszám olyan szintre tér vissza, amelyet túl magasnak tartanak, fontos, hogy megpróbálja csökkenteni a BMI-t. A BMI csökkentéséhez meg kell érteni, mi jár a számításokban, és mit tehet meg, hogy megváltoztassa őket.

A testtípus beállítása

A BMI-számok megváltoztatásának egyik módja az, hogy az Élelmiszer Szabványügyi Ügynökség szerint állítsa be a testnek megfelelő értékeket. Például a sűrű izomtömegű emberek gyakran magas kezdeti BMI-számot kapnak, mivel viszonylag nagy súlyuk van a magasságuk miatt. Ezeket a számokat azonban le lehet választani egy másik, a kérdéses valódi testtípusnak megfelelő más diagram kiválasztásával.

Több edzés

A BMI egyik legfontosabb karja a súly. A másik a magasság, de felnőttként nehéz az egyenlet magassági oldalán sokat tennie. Ennek eredményeképpen a BMI csökkentéséhez szükséges a súly csökkentése. A Centers for Disease Control és Megelőzés szerint az egyik legjobb módja annak, hogy lefogy a BMI csökkentése, többet kell gyakorolni. Fontos, hogy aktív maradjon a súlyának megtartása érdekében, és tartsa a BMI számát a magasabb helyett. Beszélgetés egy fizikus terapeutával, személyi edzővel vagy orvosi szakemberrel az aktívabb aktív lehetőségekről, segít Önnek a testtípus és az aktuális egészségi állapot igénybevételéhez.

Diét változás

A BMI egyenleten a súlykapcsoló mozgatásának másik módja az étrend megváltoztatása. A CDC szerint a BMI-számok meghajtásának egy része a zsír miatt van. Azáltal, hogy legyőzzük a közös fogyatékosságokat és a táplálkozási életmód megváltoztatását, lehetőségünk van elveszteni a nemkívánatos fontokat, és hatékonyabban csökkenteni a BMI-t.