Hogy a preteen lányok étrend nélkül fogyjanak

Áttekintés

A Centers for Disease Control (CDC) szerint az amerikai gyermekek és serdülők 17 százaléka elhízott. Az elhízott gyerekek nagyobb kockázattal járnak a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában. A túlsúlyos lányos szülő szenvedélyesnek érezheti magát, az American Academy of Pediatrics (AAP) szerint. A diétás és a kalóriabevitel korlátozása nem ajánlott ezeknek a lányoknak, ahelyett, hogy a családra összpontosítanak, és az egészséges táplálkozást és a testmozgást változtatják.

Élelmiszerek enni többet

Az egészséges táplálkozási lehetőségek megteremtése az első lépés a lányok egészséges erejének elérése felé. Az AAP naponta öt adag gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt. Javasolják az alacsony zsírtartalmú, magas kalciumtartalmú ételeket is, mint például az alacsony zsírtartalmú tejet és a joghurtot. A teljes kiőrlésű szemek, mint a teljes kiőrlésű kenyér, a teljes kiőrlésű tészta és a barna rizs kiválasztása növeli a szálbevitelt és segít a preteen lány érzésének. Több karcsú fehérje fogyasztása, beleértve a csirkét, a halat, a sovány vörös húst és az alacsony zsírtartalmú sajtot, segít neki elérni a fogyás célját.

Kevesebbet eszik

Az egészségtelen élelmiszerek korlátozása csökkenti az üres kalóriák bevitelét. Az üres kalóriák gyorsan felhalmozódnak, és nem kínálnak tápértéket.Az AAP ajánlja az édesített italok, mint a szóda és a gyümölcslé csökkentését. A regisztrált dietetikusok javasolják, hogy távolítsák el a cukorkát, a zsetont, a süteményt, a sütiket és a sült krumplit a bevásárló listából. Az AAP és a regisztrált dietetikusok egyaránt beleegyeznek abba, hogy a gyorsételeket legfeljebb heti egy alkalommal korlátozzák. Határozzuk meg az étkezést és válasszunk olyan snackeket, amelyek kevesebb mint 100 kalóriát tartalmaznak.

Viselkedési tippek

A tevékenység egy súlycsökkentési terv fontos eleme. A rendszeres tevékenység, amely magában foglalja a testsúly-rezisztencia képzést, megőrzi a preteen lány sovány izomszövetét, miközben elveszíti a kövérséget. A TV időtartamát napi egy órára kell korlátozni. Egy 2001-es tanulmány, melyet az Észak-Amerikai Gyermekklinikákban publikáltak, megállapította, hogy a TV-nézés hozzájárul a súlygyarapodáshoz az anyagcserét lassítva. A családok rendszeres étkezése és soha nem hagyja el a reggelit, segíteni fog egy preteennek a pályán maradni, ahogyan mindenki tányérján megfelelõ adagokat szolgál ki, kihagyja a svédasztalos étkezést, és csak másodperceket hagy a zöldségeken. A tervezett ételek és snackek korlátozzák a legeltetést. A legfontosabb, hogy az ételt nem szabad jutalmazni.