Használható a párátlanító vízhez

Áttekintés

Bár nem látja, a víz – a gőz formájában lévő gáz formájában – a levegőben van. A levegőben lévő vízgőz mennyiségét a páratartalomnak nevezik, és otthoni nedvességtartalmát párátlanítóval szabályozhatja. Ha nedves helyiségben páramentesítőt kapcsol be, a felesleges vízgőzt összegyűjti a bútorok és az egészség védelme érdekében. Ahelyett, hogy eldobná az összegyűjtött vizet, próbálja meg használni.

Vízinövények

A Tree Hugger weboldal a páramentesítő vizet a vízi növényekhez ajánlja. Öntse a vizet a párátlanító vízgyűjtőjéből egy öntöződobozba, és vizeld be a házban lévő növényeket, vagy a pázsitját vagy kertedet. Mivel a páraelszívó vízgyűjtőjében ólom és egyéb veszélyes elemek nyomelemei lehetnek, ne vizzük olyan növényekre, amelyekre növekszenek. Ez a növényeket veszélyes toxinszintet képes felvenni, ami gyümölcsökbe és zöldségekbe helyezhető. Így a páramentesítő vízből nem kerül semmiféle káros szennyeződésbe, ahogyan nem iszod ezt a vizet.

Tiszta

Használja ezt az extra vizet a tiszta tárgyak körül a ház és az udvaron. Keverje össze a szappant vagy tisztítószereket a páramentesítő vízzel. Ez meg fogja ölni azokat a baktériumokat, amelyek ott gyűjtődtek, hogy ne terjesszen mikrobákat a környezetébe. A Nature Conservancy azt javasolja, hogy használja ezt a keveréket a padló, a mosogató, az edények vagy az autó mosásához.

Flush toalett

Egy másik módja annak, hogy megvédje a páraelszívóban levő extra vizet, hogy a WC-t öblítse le. A Greeners weboldal azt javasolja, hogy tartsa meg a vödröt a vécé mellett, és öntse a vécé tartályba, amíg meg nem töltődik. Így a tiszta ivóvíz helyett szennyvízeket használhat, hogy öblítse ki a hulladékot.

Vas

A Légtisztító és Vízügyi Központ weboldalán található párátlanító felülvizsgálat egy másik jó felhasználást javasol a fennmaradó párátlanító víz számára: öntse be a gőzölős vasba. Mivel a háztól a levegőből gyűjtött víz nem tele van ásványi anyagokkal, mivel csapvízként használják, jobb a párátlanító víz használata, mint a csaptelep. Ezzel a vízzel megakadályozható, hogy az ásványi anyagok a vasból épüljenek fel, és a ruhájára helyezzék.