Fogfájás jogorvoslatok a gyermekek számára

Áttekintés

A gyermekeknél a fogfájás annyira hátrányos lehet a szülő számára, mint a gyermek számára. A tartós fogfájás gyermekeknél általában olyan gondot jelent, amely szakmai gondoskodást igényel. A leggyakoribb okok az üregek és az ínybetegségek. Rövidtávú fogfájás is előfordulhat, ha a fogak ütköznek, a szájban egy kis kaparás vagy a fogak között fogott élelmiszer. A sinusziák, a fül és az állkapocs problémák is okozhatnak fájdalmat, ami úgy érzi, hogy fogfájás. Az otthoni gyógyszerek segíthetnek a fogfájás fájdalmának enyhítésében a gyermekeknél, de a 24 óránál hosszabb fogfájásról érdeklődnek a fogorvosuk.

Ecset és floss

Óvatosan megkenjük a fogakat és a fogselymet a fájdalmas fogak mindkét oldalán, hogy eltávolítsunk minden olyan élelmiszert, amely a fogak között össze van kötve. Ha a gyermeke elég idős ahhoz, hogy saját magával törölje meg a fogselymet, engedje meg neki, hogy felügyelje, amíg megbizonyosodik róla, hogy helyesen történt.

Sósvíz öblítés

Ha a gyermek elég idős ahhoz, hogy “söpörje és köpelje” egy sós víz öblítést, akkor segíthet enyhíteni a fogfájás fájdalmát és csökkentheti a duzzanat körül a fájdalmas fogat. Az öblítést kb. Fél teáskanál asztali só hozzáadásával egy csésze meleg vízhez készítsük. Keverjük össze, hogy feloldjuk a sót. Győződjön meg róla, hogy az öblítés nem túl forró, Adjon gyermeke egy kortyot az öblítésnek, utasítsa őt, hogy a szájába fordítsa, különösen a fájdalmas fog közelében. Kb. 30 másodpercig csavarja fel, majd kösse be az öblítést a mosogatóba. Ha a fájdalom folytatódik, használhatja a sós víz néhány óránként. Győződjön meg róla, hogy gyermeke kiöblíti a keveréket ahelyett, hogy lenyeli.

Jégtorlasz

Csomagoljon egy jégcsomagot vagy egy kis zacskó fagyasztott zöldséget egy törülközőben. Tartsa a jégcsomagot a fájdalom területére körülbelül 15 vagy 20 percig. A probléma függvényében a jégcsomag növelheti a gyermek fájdalmát, nem pedig enyhíteni. Ha panaszkodik, vegye le a jégcsomagot. Ha a jég megkönnyebbül, használhatja néhány óránként. Csak győződjön meg róla, hogy a bőr teljesen felmelegszik az alkalmazások között. Ne tegye a jeget közvetlenül a bőrre vagy a fájdalmas fogra.

Over-the-Counter gyógyszerek

A gyógyszeres kezelés ideiglenesen enyhítheti gyermeke fogfájás fájdalmát. Acetaminophen (Tylenol) vagy ibuprofen (Motrin, Advil) beadható gyermekének orvosa irányításával. Ne adjon gyermeknek aszpirint, hacsak a gyermek orvosa erre nem utasítja. A benzokain – helyi érzéstelenítő – közvetlenül az érintett fogra alkalmazható, a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint.

Azonnal forduljon orvoshoz, ha gyermeke lázas fogfájással van, észreveszi a csontot a fájó fog közelében, súlyos fájdalmai vannak, vagy erőteljes ütést szenvedett a száján. Kövesse nyomon gyermeke fogorvosával bármely olyan fogfájást, amely 24 órás elbocsátással nem szűnik meg.

figyelmeztetések