Az eukaliptusz levendulaolaj mellékhatásai

Áttekintés

A levendula virág és az eukaliptusz levél illóolajai gyakran kombináltak az aromaterápiában. A levendulaolaj és az eukaliptusz segíthet a depresszió, szorongás, fájdalom, gyulladás és zsúfoltság enyhítésében. Az eukaliptusz és a levendulaolajok kevés mellékhatással járnak együtt, amikor aromaterápiás összetevőként használják őket. Azonban mindkét termék rendkívül mérgező, ha belsőleg kerülnek. Ha súlyos egészségi állapotban van, kérjen tanácsot az eukaliptusz levendulaolaj használata előtt.

Bőr irritáció

Vannak, akik bőrkiütést mutatnak az eukaliptusz és levendulaolaj expozíciója után. Ez a reakció a legáltalánosabban előfordul azoknál a betegeknél, akiknek mindegyikének előzetesen fennálló allergiája van.

Légzőszervi irritáció

Az eukaliptusz és a levendula hagyományos módon használatos a köhögés és az asztma tüneteinek enyhítésére. Azonban ezek az olajok súlyosbíthatják a tüneteket. Azok a személyek, akik allergiásak a levendula vagy az eukaliptuszra, irritálhatják a szemeket és az orrát a növények expozíciója után az aromaterápia során.

Emésztési problémák

Sem a levendulaolaj, sem az eukaliptusz nem biztonságos, még kis mennyiségben is. Alacsony dózisú olajat okozhat hasmenés, súlyos hasi fájdalom, hányás és rektális vérzés.

Mérgezés

Ha belülről van szó, az eukaliptusz levendulaolaj akut mérgezést okozhat, ami súlyos vagy életveszélyes problémákat okozhat. A mérgezés tünetei közé tartozik a szédülés, a fáradtság, a bőr elszíneződése, görcsök, nehézlégzés, izomgyengeség, elmosódott beszéd és homályos látás. Ha ezeket a tüneteket tapasztalja, azonnal forduljon orvoshoz.