Az esti kankalinolaj mellékhatásai

Áttekintés

A növény vetőmagjából származó Oenothera biennis, az esti kankalinolaj hagyományos gyógynövényes memória több egészségi állapot számára. Az olaj gazdag az esszenciális Omega-6 zsírsav-gamma-linolénsavban (GLA), amely a szervezetben a gyulladást csökkenti, amint azt a Maryland Medical University (UMMC) magyarázza. Az éjszakai kankalinolaj előnyös lehet ekcéma és más bőrbetegségek, premenstruációs szindróma, menopauzális tünetek és diabéteszes neuropathia kezelésére. Számos mellékhatás lehetséges.

Kisebb mellékhatások

Vannak, akik kismértékű mellékhatásokat tapasztalnak az esti kankalinolaj készítésénél. Amint azt az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NIH) felsorolja, ezek a hatások közé tartozik a fejfájás, a hasi fájdalom, az émelygés és a laza széklet. Az UMMC megjegyzi, hogy az emberek gyomorfájdalmat és laza székletet tapasztalhatnak, ha az esti kankalinolaj adag túl magas.

A rohamok

A GLA-kiegészítők növelhetik a görcsrohamok kockázatát az UMMC szerint és a fenotiazin antipszichotikumot szedő betegeknél. Az esti korsóolaj felvétele növelheti az érzéstelenítésben szenvedő betegek rohamának kockázatát. Az UMMC azt javasolja, hogy bárki, aki műtétet igényel, általános érzéstelenítést igényel, hogy legalább két héttel előbb hagyja abba az esti kénesolajat.

Megnövekedett vérzés

Az éjszakai korsóolaj, mint más omega-6 zsírsav-kiegészítők, növelheti a kóros vérzés kockázatát. A vérzési rendellenességben szenvedő betegeknek vagy a vérhígító hatású gyógyszerek vagy gyógynövények kezelésénél óvatosnak kell lenni az ásványi olaj használatával, az UMMC szerint. Ezek a vérhígító anyagok közé tartoznak a warfarin, a heparin és a nem szteroid gyógyszerek, például az aszpirin és az ibuprofen, valamint a gyógynövény ginkgo biloba.

Terhesség Megfontolások

A terhes nők nem vehetik az esti kankalinolajat a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint. A központ egy olyan csecsemőről beszámol, melyet a bőr felszínén vérzik a törött kapillárisok miatt, miután az anya a szülés előtt egy héttel az esti kankalinolajat vett részt.

Néhány ember túlérzékeny vagy allergiás reakciót tapasztalhat az esti kunyhóban, bár ez nem gyakori, az NIH szerint. Az Onagraceae családba tartozó egyéb növényekre vagy a GLA-ra túlérzékeny személyek nagyobb valószínűséggel reagálnak erre az anyagra. Az allergiás reakció jelei lehetnek kiütések vagy csalánkiütés, az arc vagy a száj duzzanata, és légzési nehézség. Az esti kankalinolaj allergiás reakcióját orvosi vészhelyzetnek kell tekinteni. Az a személy, aki allergiás az esti kankalinolajra, szintén bőrirritációt okozhat, ha az olajat helyileg alkalmazza.

Allergiás reakció