Az emberi életciklus szakaszaiban

Születés

A kultúrák és vallások sok szempontból meghatározzák az élet szakaszát. Az ókori Görögországban az emberi életciklus feltérképezése hétéves időszakokban történt. Manapság a legtöbb ember felismeri, hogy az emberi életciklus négy vagy öt különböző szakaszban áll az emberek között. Az emberi életet konkrétabban lehet megmagyarázni, ha megnézzük ezeket az életszakaszokat.

Csecsemőkor

A születés a műtrágyázás és a műtrágyázást követő 40. hét között történik, amely időpontban a baba teljesen kialakul és készen áll arra, hogy kilépjen az anya méhéből és belépjen a világba. A születési szakaszban a csecsemő egyetlen sejtként kezdődik, amely sok sejtbe szaporodik, amelyek az új emberi élet testrészeit és szerveit alkotják.

Gyermekkor

A gyermekkorban az élet első évétől kezdve születéskor tartósnak számítanak. Ezen a ponton a baba kilép az anya méhéből. Lélegzõdhet, szíve megverhetõ, és a szervek hatékonyan tudnak mûködni anélkül, hogy segítenének az anyának. Azonban a csecsemő teljesen függ a szüleitől vagy a gondozóktól a túlélésért.

Serdülőkor

A gyermekkori életkor 1 és 10 év közötti. A gyermekkor első két évében a gyermeket kisgyereknek hívják. Ez alatt az idő alatt a gyerek megtanulja, hogyan kell sétálni, beszélni és önellátóbbnak lenni. Ezek a készségek tovább nőnek a gyermekkor fennmaradó részében, és a szocializáció megtörténik. A gyermekkor az az építőelem, amelyen a serdülőkor és később a felnőttkor épül fel, és a gyermek ez idő alatt fogékony a megismert szokásokra és viselkedésformákra.

Felnőttkor

A serdülőkortól 12 és 18 év között kerül sor, és ez egy kritikus fordulópont, mert akkor történik pubertás. A fiúk hangja megváltozik, és a lányok megszerzik a korukat, és mindkét nem válik szexuálisabban tudatos lényekké. Így kezdik elkülöníteni a szülõktõl és függetlenné válnak.

A felnőttkor a leghosszabb, és általában 18 éves kortól öregkorig tart. Bár lehet kisebb pszichológiai vagy kulturálisan meghatározott szakaszok, a felnőttkor az, amikor az emberek teljesen kifejlődnek, és teljes mértékben maguknak kell biztosítaniuk az első életszakasz során szerzett készségeiket. Ez is jelentős idő, mivel az életciklus újra kezdődik a felnőtt saját gyermekei fogantatásával és születésével. A felnőtt életciklus végére a test kezd romlani, és az életciklus végül véget ér a halálban.