A tengeri homoktövis olaj mellékhatásai

Gyulladásgátló

Tengeri tyúk – Hippophae rhamnoides L., Elaeagnaceae – lombhullató bokor narancs bogyókkal. A bogyók és a magok gyümölcse hidegen nyomódik az olaj számára. A tengeri törpeolajat évszázadok óta használják Kínában és Európában. Az olajat a kozmetikumok, a bőrbetegségek és a gyógynövényes táplálékkiegészítők kezelésére használják. A tengeri homoktövis olaj negatív mellékhatásai kevések, főleg pozitív mellékhatásai vannak. Mielőtt bármilyen gyógynövényes kezelést igényelne, forduljon kezelőorvosához vagy az egészségügyi szakemberhez a kezelési lehetőségekről.

Anti-thrombocyta aggregáció

A tengeri köményt olaj gyulladáscsökkentőként használják Kínában és Európában évszázadok óta. A “Chemical Process Fundamentals” Intézet, a Kémiai Technológiai Intézet és a Cseh Köztársaság Kísérleti Botanika Intézetének 2010-es tanulmánya, amely a “Journal of Molecular Sciences” című kiadványában megjelent, megállapította, hogy a tengeri tyúkolaj gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságait.

Sebgyógyulás

A vérlemezkék aggregációja a vér véralvadási képessége. A Finnországi Turku Egyetem biokémiai és élelmiszer-kémiai tanszékének tanulmánya szerint a tengeri homoktövis olaj meggátolja a thrombocyta aggregációt. Ez bizonyos esetekben előnyös lehet, ha a vérrögöknek negatív hatásai lehetnek az egészségre.

Bőrfolt

A tengeri homoktövis olaj hatékonyan kezeli a bőr sebeket, például égési sérüléseket, bőrfekélyeket és más bőrkárosodásokat. A Purdue Egyetem szerint alapanyagok, paszták, bőr tapaszok és kúpok összetevői. Egy 2009-es tanulmány a biokémiai farmakológia Tanszék a Védelmi Intézet Élettani és Szövetséges Tudományok Indiában megállapította, hogy a tengeri tyúk jelentős sebgyógyító tulajdonságok nélkül toxicitás vagy egyéb mellékhatások.

Rákellenes tulajdonságok

Koncentrált formában a tengeri homoktövis olaj olaj, bőr, ruházat vagy egyéb felületek megfestésére alkalmas. Ha az olajat lokálisan használja, hígítani és egyenletesen fel kell terjednie a felszínre. Óvatosan járjon el, amikor koncentrált tengeri homoktövis olajat alkalmaz a ruhák körül, mert narancssárga foltot hagyhat.

A tengeri tyúkolaj egyik hatása az anti-rákkeltő hatása, a 2006-os tanulmány szerint a Malakand Egyetem biotechnológiai tanszéke Pakisztánban. A tengeri homoktövis olaj tartalmaz bioaktív anyagokat, például vitaminokat, flavonoidokat és zsírsavakat, amelyek gátolhatják a ráksejtek proliferációját.

Az Indiai Védelmi Intézet és Szövetséges Tudományok Védelmi Intézetének 2007-es tanulmánya 30 napig magas koleszterinszintű fehér albínó nyulakat táplált, majd a nyulak alacsony sűrűségű lipoprotein-koleszterinszintjét (LDL) csökkentette, és nagy sűrűségű lipoprotein- A koleszterinszint (HDL) növekedett. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tengeri homoktövis olaj jelentős aterogén és cardioprotektív aktivitással rendelkezik. Jó a szívért és csökkenti a rossz koleszterint (LDL), miközben növeli a jó koleszterint (HDL).

Pozitív koleszterin hatások