A pihentető haj hatásai

Áttekintés

A kémiai lazítók népszerűek a szorosan tekercselt vagy erősen texturált hajú nők körében. Különböző okok miatt dönthet úgy, hogy a haját ellazítja, de sokan ezt az eljárást választották a könnyebb karbantartásért és stílusért. A pihentető haj többféle lehetőséget kínál, és felszabadítja az idejét, de vannak kockázatok. Ha a kémiai folyamat helytelenül történik, vagy figyelmen kívül hagyja a haj kezelésének megfelelő kezelését, jelentős sérülést, fejbőr irritációt, törést és hajhullást tapasztalhat.

Lúgos vagy nem lúgos

Egy 2007-es cikk a “The Washington Post” -on kiemelte a trendet, amikor a relaxer gyártók termékeiket “szervesnek” és “természetesnek” nevezik. Ezek a leírások félrevezetők lehetnek – minden relaxáló potenciálisan ártalmas és vegyi anyagot tartalmaz. A relaxátorok a hajszálon belül folyamatosan lebontják a fehérjekötéseket, hogy meglazítsák a göndör mintát. Kétféle, “lúgos” és “nem lúgos”. A lúg relaxátorok nátrium-hidroxidot, kemény, maró hatású kémiai anyagot tartalmaznak, 10-től 14-ig terjedő pH-értékkel. A lúg relaxerek enyhébbek, A hajra és a fejbőrre. A pihenők szintén három erőssé válnak: Super, Regular és Mild. A használat ereje függ a haj textúrájától, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy a megfelelő erősséget választja az alul- vagy túlzott feldolgozás elkerülése érdekében.

Ne forduljon túl

A hajnak egészségesnek és megfelelő állapotban kell lennie a pihentetés előtt, hogy csökkentse a károsodás kockázatát. Ha a relaxáló túl hosszú ideig marad, vagy ha a hajad túlságosan elenyészik a szín vagy a kémiai szolgáltatás után, túlcsordulhat. Ez állandó károsodást, törést és hajhullást okozhat. A semlegesítő a pihentető kezelés fontos része, mert megállítja a kémiai folyamatot. Túlzott feldolgozás is előfordulhat, ha a hajad nem időben semlegesedik, így törékennyé, porózusnak és gyengének érezhető. A korábban ellazult hajakon átfedő relaxáló túlfeldolgozást is okoz. Az új növekedés retusálásakor győződjön meg arról, hogy a relaxer csak a gyökerekhez van alkalmazva.

Nincs kémiai égés

A kémiai relaxátorok maró hatású összetevői megéghetik a fejbőrt, és állandó hajhulláshoz vezethetnek. Az Akorra.com szerint sok égési sérülés miatt a fejbőr fertőzött, és orvosi kezelést igényel. Állandó hajhullás és kopasz foltok gyakran következményei. Fontos, hogy az alap vagy a vazelin a fejbőrre, a hajszálakra és a nyakkendőre alkalmazza a kockázatok minimalizálása érdekében. Győződjön meg róla, hogy a fejbőr nem tartalmaz kopásgátlót, és ha elkezdi a csillapítást vagy a csípést, amíg a relaxátor be van töltve, azonnal öblítse le.

A karbantartás fontossága

A szorosan tekercselt, magas textúrájú haj a legszegényebb és legszárazabb típusok közé tartozik, még természetes állapotában is. Ha laza, a hajad gyengébb lesz és nagyon száraz. A szabályos kondicionálás és a fehérjekezelések létfontosságúak a haj erősítése, a nedvesség egyensúly helyreállítása és a törés megelőzése érdekében. A haját kéthetente mélyen kell feltétlenül feltüntetni, és a mosás között hagyja a kondicionálót, hogy erős és egészséges legyen a hajad. Rendszeres karmantyúk megakadályozzák a szétválasztott végeket, a görgős hüvelyek megvédik a haját a szárítás, a fúvókák és a lapos vasak káros hatásaitól.