A pattanások gyógyszeres párnák mellékhatásai

A Witch Hazel mellékhatásai

A Tucks Medicated Pads mindenütt jelen van az új anyáknak és az úgynevezett vállalati széklováknak. A Tucks Pads zsebében vagy pénztárcájában diszkréten rögzíthető, és hatékonyan enyhíti az aranyér eredetű égését és viszketését. Bár helyileg alkalmazzák, az áztató oldat beléphet a véráramba, ha a hasmenés megszakad. Függetlenül attól, hogy a véráramba kerül vagy helyileg alkalmazzák-e, a Tucks Padokról ismert, hogy súlyos mellékhatásokat okoznak.

A glicerin mellékhatásai

A Tucks Pads fő összetevője – az áztató megoldás 50 százaléka – a boszorkány mogyoró. Ezt hagyományosan antibakteriálisnak és fanyarnak használták. Míg az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal nem hivatalosan ellenőrizte a boszorkány mogyoró mellékhatásainak hatását, fékezőként bőrkiütést, duzzanatot és esetenként szédülést okozhat. Ne feledje, hogy míg a tiszta boszorkány mogyoró elfogyasztható, a Tuck Pads által használt megoldás csak részben része a boszorkány mogyorónak és semmilyen körülmények között nem szabad lenyelni. Egyébként ez egy viszonylag stabil vegyület, különösen a Tucks Pads-ban található két másik összetevőhöz képest.

Propilénglikol mellékhatásai

A glicerin egy trihidroxi-alkohol, amely mind vizelethajtó, mind lazító hatást fejt ki. Megszünteti a szöveteket az alkalmazási területen, miközben egyidejűleg kimeríti a folyadékokat. Ez a Tucks Pads második legjelentősebb összetevője, és tudta, hogy jelentős mellékhatásokat okoz. Bár hatékonyan képes megakadályozni az érintett területet a nedvszívó anyag felszívódásában, jelentősen csökkentheti a vér mennyiségét. Ezért nem szabad a párnákat a vérzéses aranyércekre alkalmazni. Ha a glicerin belép a véráramba, hasmenést, émelygést és gyomorfájást okozhat. Ha folyamatos rektális vérzést vagy kifejezett légszomjat okoz, azonnal orvoshoz kell fordulni.

A propilénglikol kellemetlen mellékhatásokat okozhat. A felhasználók panaszkodtak egy enyhe, szúrós érzésre, amely nem csökkenti. Szélsőséges esetekben ez az érzés legfeljebb egy vagy több óráig tarthat. Továbbá egyes felhasználók súlyos allergiás reakciókat panaszkodtak anafilaxiás sokk nélkül. Ezek a tünetek közé tartozik a kimerült kiütés, csalánkiütés, ellenőrizhetetlen viszketés, és néhány ritka esetben légzési nehézség, mellkasi szorítás és az arc, az ajkak vagy a nyelv duzzanata. Ha ilyen súlyos reakciók bármelyikét tapasztalja, azonnal forduljon orvoshoz.