A Parkinson-kór típusai

Áttekintés

A Parkinson-kór egy olyan agyi rendellenesség, amelyben speciális agysejtek halnak meg, ami számos tünetet okoz. Számos Parkinson-kór és Parkinson-szerű szindróma van, ezek együttesen Parkinson-kórnak nevezhetők. Nincs ilyen végleges teszt a Parkinson-kór egyikének sem, de fizikai vizsga, neurológiai vizsga, képzeld el a tanulmányokat és a betegek történelmét, a szolgáltató diagnosztizálhat.

Parkinson-kóros szindrómák

A Parkinson-betegség szindróma a Parkinson-kór néhány tünete, valamint más tünetek, mint például izomgyengeség és atrófia, jelentős memória és viselkedési problémák, autonóm diszfunkció és nem megfelelő szemmozgás-szabályozás. Különböző Parkinson-kór-típusú szindrómák közé tartoznak az elmebetegség, a többszörös rendszer atrófia, a progresszív szupranukleáris bénulás és a corticobasalis degeneráció. A Parkinson-kór kezelésére alkalmazott orvosi megközelítések nem annyira hatékonyak a Parkinson-betegség szindróma kezelésében, és a szindrómában szenvedő betegek rövidebb túlélési idővel, gyorsabb betegség progresszióval és láthatóbb rokkantsággal rendelkeznek, mint a Parkinson-betegségben szenvedők.

Másodlagos Parkinson-kór

A Parkinson-kórtól azonosítható ok a betegek mintegy 10% -ánál fordul elő, és azonosítható oknál fogva ezek a betegek diagnosztizálhatók másodlagos Parkinson-kórral. Az olyan vizsgálatok, mint az MRI és CT vizsgálatok, valamint a vér- és vizeletvizsgálatok, segítenek kizárni az okokat és további információkat szolgáltatni.

Parkinson kór

A Parkinson-kór egy olyan agyi rendellenesség, amely akkor következik be, amikor az agy területén lévő neuronok a substantia nigra elkezdtek meghalni. Ez zavarja a kémiai dopamin termelését, ami az izommozgást segíti. A tünetek akkor jelentkeznek, amikor a dopamin termelő sejtek 80 százaléka megsérül. A Parkinson-féle fő tünetek közé tartoznak a remegés, a lassú mozgások, a merevség és az egyensúlyi problémák. Bár a Parkinson-kór nem gyógyítható, vannak gyógyszerek, amelyek utánozzák a dopamint, és segítik a lassúságot, remegést és merevséget. A Nemzeti Parkinson Alapítvány szerint olyan gyógyszereket kutatnak, amelyek segíthetnek a betegség progressziójának lelassításában.