A palackozott vízben található baktériumok típusai

A palackozott vizek tanulmányozása

A palackozott víz egy erősen szabályozott termék, melynek meg kell felelnie az állami, nemzeti és nemzetközi szabályozó testületek által meghatározott szabványoknak, mielőtt elosztásra kerülne. A palackozott vizet ezért széles körben biztonságos italnak tekintik. Azonban még a biztonsági irányelvek keretein belül is számos különböző baktérium található az Egyesült Államokban elérhető kereskedelmi palackozott vízben.

Klebsiella Terrigena

A Texas Southern University által végzett kutatás során 35 különböző márkájú palackozott vizet teszteltek a biológiai szennyeződésre és más, az ivóvíz minőségére vonatkozó nemzeti és nemzetközi irányelvekre. A vizsgált víztípusok 16 típusú tavaszi vizet tartalmaztak, 11 tisztított és / vagy dúsított csapvizet, öt szénsavas vizet és három desztillált vizet. A tanulmány azt mutatta, hogy hat tavaszi vizet és három márkájú palackozott csapvizet mutatott kisebb bakteriális szennyeződés. Azonban a szénsavas vagy desztillált vizek egyikét sem találták kimutatható baktériumszintnek. A tavaszi vizekben azonosított baktériumok öt Gram-negatív baktériumot (pl. Klebsiella terrigena, Ralstonia pickettii, Acidovorax temperans, Acidovorax delafieldii és Agrobacterium rhizogenes) és két Gram-pozitív baktériumot (azaz Burkholderia glumae és Bacillus Thermoglucosidasius) tartalmaztak. A palackozott csapvíz csak kétféle Gram-negatív baktériumot mutatott, Burkholderia glumae és Moraxella caviae.

Ralstonia Pickettii

A baktériumok Klebsiella nemzetségét a nyolc leggyakrabban jelentették, amelyek a kórházak betegségeit okozzák. A Klebsiella terrigena azon képessége, hogy emberekben ismeretlen betegségeket okoz, mivel csak ritkán van elszigetelve az emberektől, és jellemzően a vízben található a bőségben lévő talajban.

Acidovorax Temperans és Acidovorax Delafieldii

A Ralstonia pickettii általában nem tekinthető olyan baktériumoknak, amelyek embereknél betegséget okoznak. Azonban a kórházak beszámoltak a Ralstonia pickettii fertőzésekről kritikusan beteg cisztás fibrózisban és Crohn-betegségben szenvedő betegekről. Általában a tó és a folyóvíz is megtalálható a bőségben talajban.

Agrobacterium Rhizogenes

Az Acidovorax baktériumok következetesen jelen vannak a vízkezelő üzemek iszapvízében. Az aktivált iszapkezelő rendszerek normál komponense. Az Acidovoraxhoz kapcsolódó betegségben csak egy jelentett esetet jelentett embernél.

Az Agrobacterium tipikusan a növényekre gyakorolt ​​hatás miatt jelentkezik. Általában a talajban található, és ártalmatlannak tekintik az embereket. Az agrobaktériumról azonban arról számoltak be, hogy megfertőzi az embereket gyengített immunrendszerekkel.

Burkholderia Glumae

A Burkholderia glumae fertőzések egy feltörekvő bakteriális kórokozó a rizs és más növények számára. Tipikusan a talajban található, de egy esetet Burkholderia glumae tüdőfertőzésről számoltak be egy 8 hónapos kisbabán.

Bacillus Thermoglucosidasius

A Bacillus Thermoglucosidasius tipikusan talajmintákban található. Nem jelentették emberi kórokozóként.

A palackozott víz szabályozott és általában emberi fogyasztásnak tekinthető. Azonban a kritikus betegségben szenvedő betegeknél vagy a megrongálódott immunrendszeri egyéneknél a tavaszi vagy tisztított palackban lévő baktériumok egy részéről fertőzöttekről számoltak be.

A vízbiztos?