A lyrica mellékhatások izom- és bőrfájdalmakkal

Áttekintés

A Lyrica (pregabalin) lelassítja az idegi impulzusokat, amelyek rohamokhoz vezethetnek és blokkolják az idegekkel kapcsolatos fájdalmat. A Lyrica is küzdhet a tünetekkel járó fájdalomtól a övsömör (herpes zoster) utóhatásai, a diabéteszes idegi károsodások és a fibromyalgia okozta fájdalom ellen. Központi idegrendszeri depresszáns, a Lyrica számos lehetséges mellékhatást tartalmaz, beleértve az izmokat és a bőr fájdalmát is.

ataxia

A Lyrica okozhat ataxia, remegés vagy nehézség izomszabályozással és koordinációval. Az olyan önkéntes izommozgásokkal kapcsolatos problémák, mint a gyaloglás és az objektumok elérése, más valószínűsíthető nehézségeket jelezhetnek. A Mayo Klinika munkatársai szerint a ataxia szenvedők homályos látása, beszédproblémái és nyelési nehézségei is lehetnek.

Kiütés, duzzanat

A Lyrica súlyos allergiás reakciókat okozhat, beleértve a fájdalmas bőrkiütést és viszketést. A gyógyszer mellékhatásai a csalánkiütés, a száj, az ajkak, az arc és a nyelv duzzanata. A torok duzzanata légzési nehézséget okozhat. A bőrt feszíthetik és fájdalmasak lehetnek a kezek, lábak és bokák duzzanata és duzzanata miatt (perifériás ödéma), a Drugs.com szerint.

Perifériás neuropátia

A Lyrica perifériás neuropathiát okozhat, amely tünete és fájdalma a kezében és lábában. A perifériás neuropátia fájdalmai csillapodnak vagy égnek, a Mayo Clinic személyzete szerint. Az állapot zsibbadása úgy néz ki, mintha kesztyűt viselne a kezedben, vagy vékony zokni a lábadon.

Hátfájás, izomgörcsök

A Lyrica-t szedő betegeknél néha izomfájdalom (myalgia) jelentkezik mellékhatásként izomgörcsök és hátfájás következtében. A lábadban fájdalmat érezhetsz az izomgörcsökkel és más izomcsoportokban, amelyek általános izomgörcsökkel járnak, a Drugs.com szerint. Az izomfájdalom kombinálható az izomgyengeséggel (miaszténia) is.

A Lyrica bőrkárosodást és fájdalmat okozhat, pusztán kiütés vagy csalánkiütés esetén. A piros bőrelváltozások lila központtal jól kialakíthatók. A Mayo Clinic személyzete azt mondja, hogy mellékhatásai lehetnek, mint a szájsebészek és a fehér foltok a szájon és az ajkán. Előfordulhat, hogy fáj a torokfájás. A szemhéjak puffadása vagy duzzanata és a szem körüli területeken szenvedhetnek a szenvedő, valamint a vörös, irritált szemek.

Bőrelváltozások, fekélyek