A legmagasabb pontszám a psoriasis gyógyszer ellen

Áttekintés

A pikkelysömör egy krónikus bőrbetegség, ami megy és megy. Úgy tűnik, hogy elengedik a remissziót, és ezáltal rosszabbul lesz látható ok nélkül. A foltos, száraz, vörös bőrfelületek enyhén irritálódhatnak a gyengeségektől. Számos over-the-counter vagy OTC gyógyszer rendelkezésre áll a kezelésre, valamint a fényterápiára és a hazai jogorvoslatokra. Az alábbi lista tartalmazza a Mayo Clinic személyzetének ajánlott legelső OTC jogorvoslati eszközt.

kortikoszteroidok

A pikkelysömör aktív területeire topikálisan alkalmazott kortikoszteroidok lelassíthatják a bőrsejtek hipertermelését a szervezet immunrendszerének elfojtásával. Ez viszont segít megakadályozni a betegség viszketését és gyulladását. Különböző erősségek és formulák állnak rendelkezésre az érzékeny területeken, például az arcon és a nemi szerveken, a fejbőrökre. A Cleveland Klinika személyzete olyan márkákat ajánl, mint a Cortaid és a Cortisone 10t.

D-vitamin krém

A D-vitamin krém szintetikus formában lelassítja a bőrsejtek növekedését is, hogy csökkentse a viszketést és a pikkelysömör fájdalmát. Különböző formákban kapható, mint a Harvest Moon kiegészítők, BioEntopic Natural D3 Vitamin Creme.

anthralin

A Mayo Clinic munkatársai azt mondják, hogy az antralin normalizálja a DNS-aktivitást a bőrsejtekben, hogy megkönnyítse a pszoriázis szenvedőjét. A Skin Therapy.com szerint az antralin Dithrocream mint 0,1% és 0,5% között, DithrocreamHP 1%, Dithroscalp 0,25% és 0,5%, Micanol 1%. A helyi használat tartósan foltot ruhát.

A-vitamin-krém

Az A-vitamin krém is lassítja a bőrsejtek növekedését, enyhíti a viszketést és a fájdalmat. A Retinol A krém egy példa a krém OTC formájára, amelyet “ránctalanító” krémként is használnak

A hidratálók segítik a lassú skálázást, javítják a szárazságot és csökkentik a viszketést. A hidratáló szerek gyakori formái közé tartozik a vazelin és az Aquaphor.

moisturizers

A szalicilsav OTC formában áll rendelkezésre 2-10 százalékos oldatként a Petrolatumban. A Skin Therapy.com túlzottan figyelmeztet arra, hogy a gyógyszer mérgező lehet, és nem szabad alkalmazni a nagy bőrfelületeken.

Szalicil sav