A kukoricaszirup hatása a gyermekek viselkedésére

Áttekintés

Amennyire a gyerekek élvezhetik a színes gyümölcstörzseket, snackeket és szeszes italokat, amelyek tartalmazzák a kukoricaszirupot, a szülők esetleg nem szeretik az édesítőszer hatását a gyerekekre. A közelmúltban a kukorica szirup, különösen a magas fruktóz-kukorica szirup, aggodalomra ad okot a szülők és néhány szakértő között. A Mayo Klinika szerint az elhízás, az anyagcsere-szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség és a magas vérnyomás összefüggésbe hozható. Ezenkívül a kukoricaszirup hatással lehet a gyermek viselkedésére.

hiperaktivitás

A hiperaktivitás talán a legmagasabb fruktóz-kukorica-szirup és egyéb cukrok legelismertebb viselkedési hatása. A ADDitude honlapja szerint a kukoricaszirup, valamint a kukorica édesítőszer és a kukoricaszirup szilárd anyagok szerepet játszanak a gyermek hiperaktivitásában. Bár a cukor / hiperaktivitás kapcsolat bizonyos viták forrása, ADDitude idézett egy tanulmányt a South Carolina Egyetemen, amely megállapította, hogy a hiperaktív gyerekek, akik nagy mennyiségű cukrot fogyasztottak, rombolóbb és meggondolatlan módon viselkedtek.

A higany-viselkedéssel kapcsolatos változások

A Washington Post szerint a Mezıgazdasági és Kereskedelempolitikai Intézetben végzett tanulmány megállapította, hogy kimutatható higanytartalom mutatkozik a kereskedelmi nagy fruktóz kukoricaszirupból származó 20 mintából kilencen. A higany hatása az étrendben jelentős, és magában foglalja a kedvezőtlen viselkedési hatásokat is, jelentette a HighFructoseCornSyrup weboldalát. Ez magában foglalhat negatív hatásokat a memóriára, a figyelemre, a nyelvi készségekre és a finom motoros ismeretekre. A higany károsíthatja az agyat és az idegrendszert, jelentette HighFructoseCornSyrup.

Allergiával kapcsolatos változások

Azoknál a gyermekeknél, akik ételallergiával rendelkezhetnek a kukoricára, a kukoricaszirup hatásai eltérő formát ölthetnek, jelentheti a AskDr.Sears weboldalát. A kukorica a legérzékenyebb élelmiszerek közé tartozik, és az allergiás reakció viselkedési problémákkal is megnyilvánulhat. AskDr.Sears azt mondja, hogy az allergiás reakciók viselkedési tünetei között a fáradtság, a sírás, az ingerlékenység, a szorongás, az éjszakai ébredés és a kopás.