A kisgyermek tüdőgyulladási tünetei

Áttekintés

A tüdõgyulladás a kisgyermekeknél a szülõk nagy megrázkódtatását eredményezheti. Egy általánosan egészséges kisgyermek komplikációk és minimális orvosi beavatkozás nélkül térül meg a tüdőgyulladástól. A betegség sok kellemetlenséget okozhat, és akár három hétig is eltarthat, attól függően, hogy az okozza-e a szervezetet, állítja DrGreene.com. A kezelés a kismamák kényelmesebbé teheti a betegséget.

Hidegszerű tünetek

A tüdőgyulladás több napi hideg tünetekkel kezdődhet, beleértve az orrfolyást, a köhögést és a torlódást. Ezek súlyossága enyhe vagy mérsékelt lehet. Idővel a köhögés elmélyülhet, ami több kellemetlenséghez és egyéb tünetekhez vezethet, állapítja meg DrGreene.com.

Légzési gondok

A köhögés hozzájárulhat a légzési problémákhoz. A kisgyermeknél az orrnyálkahártyán fellépő légzési nehézség tapasztalható, vagy a bőr minden egyes lélegzettel meghúzhatja a bordákat és a tüdőt. A betegség előrehaladtával viharos vagy asztmás támadások alakulhatnak ki. A Michigan Egyetem azt sugallja, hogy a légzés fájdalmas lehet.

Láz tünetei

A bakteriális tüdőgyulladás hirtelen magas lázzal indulhat, állítja DrGreene.com. A magas láz okozhatja a kisgyermek rázását (hidegrázás), ingerlékenyebbé válhat, nyálkás bőrt alakíthat ki vagy túlzottan megizmulhat. A kisgyermek lázának elérheti a 101,5 fokot vagy többet, állítja a BabyCenter.

Egyéb tünetek

A tüdőgyulladás tünetei személyenként változhatnak, és a fertőzés típusától függenek. Egyes gyerekeknek fejfájásuk, izomfájdalmuk, hányásuk vagy hasmenésük lehet a betegség egyéb gyakori tünetei mellett, állítja a BabyCenter. A kisgyermek gyengének és betegnek tűnhet. Lehet, hogy nem úgy érzi, hogy eszik a betegség vagy a gyomorfájdalom miatt. A BabyCenter azt javasolja, hogy néhány kisgyermek kékszívű ajkakat vagy szögeket, gyors pulzust vagy gyors légzést okozzon.