A hallókészülékekre vonatkozó követelményeknek

Áttekintés

Az Egyesült Államok Veteránügyi Minisztériuma, gyakran a “VA” rövidítéssel, számos egészségügyi ellátást nyújt a jogosult veteránok számára. A jogosultsági kritériumoknak megfelelő veteránoknak nyújtott ilyen szolgáltatásokat hallókészülékkel szerelték fel. Azonban a veteránok nem jogosultak automatikusan a szolgáltatás igénybevételére, meg kell felelniük a minisztérium által meghatározott követelményeknek.

Szolgáltatásra csatlakoztatott fogyatékosság

A hallókészülékek és a hallókészülékkel kapcsolatos szolgáltatások igénybevételéhez a veteránoknak rendelkezniük kell dokumentált szolgáltatási kapcsolatban álló fogyatékossággal. Ezt úgy definiálják, mint bármely olyan fogyatékosság, sérülés vagy betegség formájában, amely vagy bekövetkezett vagy romlott, miközben a veterán katonai szolgálatban volt. A halláskárosodás esetében a halláskárosodás, amely a katonai szolgálat során bekövetkezett sérülések vagy a hadseregben töltött idő által súlyosbodott károkozás következtében jelentkezett, szolgáltatással kapcsolatos halláskárosodásnak tekintendő. Egy veterán, aki bizonytalan Ha a halláskárosodása a szolgálati idejéhez kapcsolódik, vegye fel a kapcsolatot a Veteran’s Benefit Tanácsadójával, majd a tanácsadó gondoskodik a megfelelő vizsgálatokról annak megállapítására, hogy a halláskárosodás vagy más sérülések szolgáltatási kapcsolatban állnak-e.

Hallásvesztés más körülményekhez kapcsolódóan

Ahogy azt a VA weboldalon a szemüvegekről és a hallókészülékekről szóló részben vázolták fel, a veteránok akkor is jogosultak hallássegítő szolgáltatásokat kapni, ha bizonyos feltételekkel vagy betegségekkel járnak, amelyek halláskárosodást okoznak. Ilyen állapotok például a traumás agysérülés, a halláskárosodást okozó műtétek vagy a krónikus betegség. A VA előírások által megszabott korlátozás az, hogy az ilyen feltételekkel rendelkező veteránoknak már a Care Veteránügyi Minisztérium, a Veteránok Egészségügyi Igazgatósága vagy az VHA egészségügyi rendszerében kell gondozást vagy kezelést biztosítaniuk.

Egyéb VA követelmények a halláskori segédeszközökre

A Veteránügyi Minisztérium szerint a veteránok, akik nem felelnek meg a fenti követelményeknek, egyes esetekben még mindig képesek hallható hallókészülékeket és hallókészülékeket kapni a VA-n keresztül. A veteránok jogosultak lehetnek, ha elég súlyos halláskárosodásuk van, ami zavarja a mindennapi élet alapvető tevékenységeinek vagy a halláskárosodásuknak a képességét, befolyásolja a saját orvosi ellátására való képességüket. Ezenkívül a korábbi börtön-foglyok, a Purple Heart Medal címzettjei, vagy azok, akik egy külön jogszabályban részesülnek – az Egyesült Államokbeli 38. kód (USC) 1151. cím) – szintén jogosultak hallható támogatásra a VA .

Lépéseket, hogy megkapja a hallókészüléket a VA-tól

Az első lépés a halláskárosulattal rendelkező veteránnak meg kell győződnie arról, hogy regisztrált veterán. Miután regisztrált, kapcsolatba kell lépnie egy Veteran Benefit Tanácsadójával, hogy kompenzációs és nyugdíjvizsgálatot lehessen ütemezni – ez az, amikor a szolgáltatással kapcsolatos fogyatékosságot dokumentálják. Amikor a halláskárosodást szervizelésként dokumentálják, a veterán közvetlenül hívhat audiológiai klinikára, ahol hallásvizsgálatot végeznek annak megállapítására, hogy mennyi halláskárosodás van és a hallókészülékhez illeszkedik. A hallókészülékkel kapcsolatos szolgáltatások, mint például az akkumulátorok biztosítása, akkor is le vannak fedve, ha a beteg megkapja a hallókészülékeket a VA-n keresztül.