A gránátalma magvak egészségügyi előnyei

Áttekintés

A gránátalma gyümölcse neve latinul származik, és szó szerint azt jelenti, hogy “vetőmagot”. Csak a magok ehetőek, és a hatalmas, hatszögletű vörös gyümölcsön belül találhatók. Az átlagos gránátalma mintegy 600 szaftos magot tartalmaz, amelyet arilokként is ismerünk, és amelyeket fehér hólyagba zárnak be. A gránátalma gyümölcse alacsony kalóriatartalmú, magas rostokban, magas a vitaminokban és magas a fitokemikáliákban, ami elősegítheti a szív egészségét és segít megelőzni a rákot.

AIDS Súlykezelés

Mint sok gyümölcs esetében, a gránátalma magvak alacsony kalóriát és rostokban gazdag, mindössze 83 kalóriát és 4 g táplálékot tartalmaz 100 gramm adagonként. A 100 g-os adag körülbelül 3/4 csésze. Az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának étrendi irányelvei szerint, az optimális egészségre 2000 kalóriás étrend esetén napi 2 csésze gyümölcsöt és 2 ½ csésze zöldséget kell fogyasztania. A gránátalma magvak és az egyéb rosttartalmú élelmiszerek, mint például a teljes szemek, csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát és a súlykezelést.

C és K vitaminokat biztosít

A gránátalma magában foglalja a két alapvető vitamin, a C és a K. A nyers, ehető magok 100 g-os adagja 10,2 mg C vitamint vagy 17% ajánlott napi értéket vagy DV-t tartalmaz. A gránátalma magok a NutritionValue.org szerint 16 mcg K-vitamint vagy 20% -ot adnak. A C-vitamin segít az immunrendszer működésében, a sebgyógyulásban, az egészséges ínyök elősegítésében és a kollagén és az elasztin előállításában. A C-vitamin növeli a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős, egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz.

Megakadályozhatja a rákot

A gránátalma magjai, hasonlóan a többi gyümölcshöz és zöldséghez, gazdag fitokémiai termékekben gazdag, amelyek a növényi élelmiszerekben kis mennyiségben megtalálható kedvező anyagok. A gránátalma magvak növényi vegyi anyagainak csoportját polifenoloknak nevezik. A gránátalma magjában specifikus polifenolokban gazdag, mint például a csersav, a kvercetin és az antocianin – mindkettő mind a szív egészségét, mind a rákellenes hatásait kínálja. Erős antioxidánsokként a polifenolok javíthatják az egészséges sejtek túlélését, rákos sejtek halálát idézhetik elő és megakadályozhatják a tumor növekedését az “American Journal of Clinical Nutrition” című, 2005 januárjában közzétett cikk szerint. Az antocianinok gyulladáscsökkentő, antivirális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.