A fibromyalgia hatása a szemekre

Száraz szemek

A fibromyalgia egy olyan tünetegyüttes, amely krónikus fizikai és mentális problémákat okoz, beleértve a fájdalmat, a fáradtságot és a pszichés szorongást. A National Fibromyalgia Association szerint a tünetek közé tartoznak az alvászavarok, a fejfájás, a bőrérzékenység, a száraz szemek, a szédülés, az összehangolt koordináció és a látási problémák. A fibromyalgia hatása a szemre hatást gyakorol a napi tevékenységekre, például a vezetésre, különösen éjszaka, és részletes munkára, például varrásra, mivel a betegség kettős vagy homályos látást okozhat.

Fényérzékenység

A tünetek az enyhétől a súlyosig terjedhetnek. A Fibromyalgia-symptoms.org szerint a fibromyalgia az orr- és szájnyálkahártyákat, valamint a szemeket szárazza. Ez a feltétel – “sicca” – rendkívül kényelmetlenül viselheti a kontaktlencséket. A végtagfájás internetes oldalán a szerzők arról számoltak be, hogy a rendellenességet okozó betegek körülbelül 90% -ában csökkenhetnek a szakadás termelése és táplálkozási hiányosságai és sok gyógyszeres kezelés súlyosbíthatók.

Szembetegség

A fibromialgia fényérzékenységet okoz, és egyes fibromyalgiában szenvedő betegeknek sötét szemüveget kell viselniük, amikor szabadon mozognak. Ez azzal a következménnyel járhat, hogy az agy az úgynevezett hypothalamus rész hogyan reagál a fényre. Ráadásul a fibromyalgiában szenvedő betegek is érzékenyek lehetnek a televízió, a fénycsövek és a közeledő autók fényszórói által előállított fényre.

A National Fibromyalgia Association szerint a fájdalom a szindróma krónikus és széles körben elterjedt tünete – és ez magában foglalja a szemfájdalmat is. A fájdalmat súlyosbíthatja a fáradtság, alváshiány, szorongás és stressz. A fibromialgia hatással van a szem izmaira, és a szemek elmozdulását okozhatja, ami hozzájárulhat a kettős vagy homályos látáshoz.