A cinknek az üres gyomorra gyakorolt ​​hatása

Áttekintés

A cink olyan alapvető ásványi anyag, amely szükséges a növekedéshez és az általános egészséghez. A cinkhiány jelei lehetnek a sebek lassú gyógyulása, a fertőzések megelőzésének minimalizálása, a gyenge éjszakai látás és az ízlelőbimbók érzékenységének csökkenése. Azok az emberek, akik képtelenek a megfelelő mennyiségű cink adagolására a diétájukban, cink kiegészítőkre is szükségük lehet. A cinkbetegségeket étkezés közben kell bevenni, hogy elkerüljék a gyomormosodást.

Hatások

A Mayo Clinic azt mondja, hogy a cink kiegészítők a legjobbak, ha legalább 1 órával az étkezés előtt, vagy 2 órával később fogyasztják őket. Azok az emberek, akik a cinket üres gyomorra vitték, émelygéssé válhatnak, vagy más idegrendszeri tüneteket, például gyomorégést okozhatnak.

típusai

A National Institutes of Health (NIH) szerint a cink-kiegészítők sokféle cinket tartalmaznak, beleértve a cink-glükonátot, a cink-acetátot és a cink-szulfátot. A Spineuniverse.com szerint a cink-szulfát a leginkább elfogyasztott és legkevésbé költséges cink. Ez is a legnehezebb a szervezet számára, hogy felszívja, és alkalmasabb a gyomor kialakulására. A gyomor által könnyebben tolerálható cink-formák közé tartoznak a cink-pikolinát és a cink-citrát.

Abszorpció

A cink-kiegészítők hatékonyságának optimalizálása érdekében étellel együtt szőlőlét vagy vizet (nem tejet) kell venni. Ha ez a gyomrot idegesíti, akkor tegye a cinket étellel. A cinket nem szabad kalciummal vagy vas-kiegészítőkkel együtt bevenni. Ha vasat vagy kalciumot vesz be, akkor más időpontban kell bevenni, mint amikor cinket szed, mivel mind a három vékonybél ugyanabban a területében szívódik fel.

óvintézkedések

A cink mérgező lehet, ha túlságosan nagy mennyiségben veszik fel. Az NIH szerint a cink toxicitás tünetei közé tartozik a hasi fájdalom, a hasmenés és a hányás. Ezek a tünetek jellemzően a cink-kiegészítők felvételét követő több órán belül jelentkeznek, és gyorsan megszűnnek, ha abbahagyják a kiegészítők szedését.