A ashwagandha fogyás előnyeit

Áttekintés

Az indiai herb ashwagandha számos fogyás előnyös lehet az étrend és a testmozgás programjának támogatására. A Life Extension magazin szerint a tudósok elmélete szerint sok ashwagandha egészségjavító tulajdonsága származik az antioxidáns szteroidális alkaloidokból és laktonokból, elsősorban a nonanolidokból. Ashwagandha küzdhet a stressz ellen, és segítheti a súlycsökkenést úgy, hogy természetes adaptogént visel a szervezetben, küzdi a betegségeket és csökkenti a stressz hormonjait, és konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt a hamwagandhát bármilyen egészségügyi állapot kezelésére használná.

Adaptogén aktivitás

Az adaptogének küzdenek a stressz élettani hatásai között. A diétázás és az intenzív vagy gyakori edzések nagy hangsúlyt fektethetnek a testre, ami a fennsíkokhoz vagy akár sérülésekhez vezethet. A túl hosszú tréning és / vagy diétázás túlélés nélkül a túladagolás tüneteit okozhatja, úgymint izomvesztés, csökkent energia, gyengített immunfunkció és csökkent anyagcsere-sebesség, az “Xtreme Lean” szerzők szerint, Jonathan Lawson és Steve Holman .

Csökkentett kortizol

A kortizol nemcsak stressz hormonként hat a testben, hanem zsír is lehet, a Shawn Talbott “The Cortisol Connection” szerint. Rosszabb, krónikusan magas kortizolszint elősegíti az olyan betegségeket, mint az elhízás, a szívbetegség és a cukorbetegség. Az Ashwagadandha természetes módon csökkenti a kortizolszintet 26% -kal, jelentette be Dale Kiefer, a Life Extension magazin cikke, “Stress Reduction, Neural Protection, and a Lot More from Ancient Herb”.

Antioxidáns hatások

A természetes antioxidánsok ashwagandha javíthatják az általános egészséget és elősegíthetik a zsírégetést. Az Ashwaganda természetes antimikrobiális hatásokat mutat be, és javíthatja az immunrendszert, hogy egészséges legyen és képes legyen követni az étrendet és a testmozgást. Ha az immunrendszer működését kórokozók gátolják, a szervezet túlélési módba kerül, ahol a zsírégetés egyszerűen nem rangsorolja a prioritások listáját. Sőt, a kihagyott kirándulások az edzőterembe és a csökkenő motiváció semmit sem tesznek a fogyás céljai érdekében.

Megnövelt energia

A ashwagandha-hoz hasonló adaptogének természetesen növelik az energiaszintet a központi idegrendszer támogatásával. Valójában a központi idegrendszer korlátozó tényező lehet az intenzív edzésben, mint a súlyemelés, mondják Lawson és Holman. A fiziológiai stressz pufferelése javíthatja a teljesítményt. A Kelli Miller Stacy által “A súlycsökkentés egyszerűsítése” című cikkében Dr. Mark Hyman a ashwagandha-t kiegészítő stratégiaként javasolja az energia és a testsúlycsökkentés stresszcsökkentés révén történő növelése érdekében.

Kiefer szerint a ashwagandha szintén potenciálisan csökkenti az éhomi vércukorszintet, ami azt jelenti, hogy a glükóz-anyagcserét is javíthatja. A magas vércukorszint növeli a hasnyálmirigy mennyiségét, és nagy mennyiségű inzulint szabadít fel a keringő tápanyagok tárolására. Az inzulin ezután a glükóz zsírsejtekbe történő tárolását tárolja. Idővel a krónikusan magas inzulinszint az elhízáshoz, az inzulinrezisztenciahez, az anyagcsere-szindrómához és a 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet, a Mackie Shilstone “The Fat Burning Bible” szerint.

Csökkent vércukor